OBRANA ‘RUSKOG SVIJETA‘

Potez protiv liberalnog Zapada: Ruski parlament odobrio zakon koji zabranjuje ‘LGBT propagandu‘

Zastupnici tvrde da brane tradicionalne vrijednosti ‘ruskog svijeta‘ protiv liberalnog Zapada za koji kažu da je odlučan uništiti ih

Ilustrativna fotografija

 NurPhoto/NurPhoto via AFP

Ruski parlament odobrio je u četvrtak prijedlog zakona koji proširuje zabranu "LGBT propagande" i ograničava "demonstriranje" LGBT ponašanja, čineći bilo kakvo izražavanje LGBT načina života gotovo nemogućim.

Prema novom zakonu, koji još trebaju odobriti gornji dom parlamenta i predsjednik Vladimir Putin, svaki postupak ili informacija koja se smatra pokušajem promicanja homoseksualnosti - bilo u javnosti, na internetu ili u filmovima, knjigama ili reklamama - mogli bi biti kažnjeni velikom novčanom kaznom.

Prethodno je zakon zabranjivao samo promicanje LGBT načina života usmjereno na djecu. Novi prijedlog zakona zabranjuje i "demonstriranje" LGBT ponašanja djeci.

Zastupnici tvrde da brane tradicionalne vrijednosti "ruskog svijeta" protiv liberalnog Zapada za koji kažu da je odlučan uništiti ih - što je argument koji dužnosnici sve više koriste kao jedno od opravdanja za rusku vojnu kampanju u Ukrajini.

Vlasti su već iskoristile postojeći zakon za zaustavljanje gay pridea i pritvaranje aktivista za prava homoseksualaca. Skupine za zaštitu ljudskih prava kažu da je namjera novog zakona potpuno istjerati iz javnog života takozvane "netradicionalne" LGBT stilove života koje prakticiraju lezbijke, homoseksualci, biseksualci i transrodne osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:23