KRVOPROLIĆE U CANCUNU

Potjera u turističkom raju: Kanađanin pucao u trojicu sunarodnjaka, dvojicu ubio pa pobjegao

Tri žrtve su imale policijski dosje u Kanadi, u slučajevima povezanim s krađom, drogom i oružjem, priopćilo je državno tužiteljstvo pozivajući se na kanadske vlasti
 Twitter

Dvojica Kanađana su ubijena, a jedan je ranjen u pucnjavi u hotelskom kompleksu blizu Cancuna, priopćile su u petak meksičke vlasti.

Napad se dogodio u hotelskom kompleksu Xcaret kada je kanadski državljanin pucao u svoje tri žrtve. Za osumnjičenim ubojicom, gostom u hotelu, pokrenuta je potjera, a šef lokalne policija objavio je na Twitteru njegove fotografije uzete s nadzornih kamera. Na jednoj od fotografija osumnjičenik drži pištolj.

Tri žrtve su imale policijski dosje u Kanadi, u slučajevima povezanim s krađom, drogom i oružjem, priopćilo je državno tužiteljstvo pozivajući se na kanadske vlasti.

U studenom 2021. dvojica osumnjičena za krijumčarenje droge ubijena su u međusobnom obračunu na plaži hotela u Cancunu.

U listopadu su u drugoj pucnjavi između navodnih krijumčara droge ubijena dvojica turista, Nijemac i Indijac, u Tulumu, turističkom mjestu.

Nasilje povezano s kriminalom, napose s rasparčavanjem droge, već godinama je problem meksičkih Kariba.

Zbog sličnih izgreda europske zemlje i Sjedinjene Države upozorile su svoje građane da se putovanjem na meksičke Karibe, koji su među glavnim svjetskim turističkim odredištima, izlažu riziku.

Udio turizma u meksičkom BDP-u je 8,5 posto i glavna je gospodarska djelatnost na jugoistoku zemlje.

Meksiko je u 2021. imao više od 33.000 ubojstava, nešto manje nego godinu ranije, kada ih je bilo više od 34.500.

Od prosinca 2006., kada je savezna vlada počela spornu vojnu operaciju suzbijanja narkotika, u Meksiku je zabilježeno više od 300.000 nasilnih smrti, navode vlasti koje većinu ubojstava pripisuju organiziranom kriminalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2022 18:46