ZLOČIN ZGROZIO SVE

POTJERA ZA MANIJAKOM David Kalac ubio curu pa slike leša stavio na forum: 'Ne vjerujete mi? Gledajte vijesti'

 Twitter

PORT ORCHARD - U srijedu ujutro po hrvatskom vremenu, na popularnom forumu 4chan jedan je korisnik započeo novu temu koju je naslovio 'Ispada da je puno teže zadaviti nekoga nego što to izgleda u filmovima'.

Priložene su i fotografije gole, mrtve žene koja leži na krevetu. 4chan je polazišna točka mnogih internetskih 'memeova', poput RickRolla i lolcatsa , a korisnici ovog foruma poznati su po prilično bolesnom smislu za humor tako da su mnogi povjerovali kako je i ovdje riječ o morbidnoj šali.

Slijedila je nova poruka na forumu u kojoj se kaže: 'Borila se prokleto jako. Provjerite vijesti iz Port Orcharda u državi Washington kroz par sati. Njezin sin uskoro će se vratiti iz škole, pronaći će je i pozvati policiju. Htio sam samo podijeliti ove fotografije prije nego me pronađu'.

'Kupio sam zračni pištolj koji izgleda kao pravi. Kad dođe policija, izvući ću pištolj i bit će to samoubojstvo policijom. Znam da mi ne vjerujete. Samo provjerite je*ene vijesti. Sad moram baciti mobitel', završava prilično jezovita poruka na 4chanu.

Korisnici foruma i dalje su bili sumnjičavi sve dok, par sati kasnije, u američkim vijestima doista nije osvanula vijest o lešu ženske osobe, pronađenom u gradiću Port Orchardu. Ubijena je žena u ranim tridesetim godinama, a policija je ubrzo počela istraživati vezu između ubojstva i poruka ostavljenih na 4chanu.

Ubrzo je priča osvanula i na Redditu , odakle se proširila svjetskim medijima, a administratori 4chana obrisali su šokantnu poruku i fotografije te sve nove teme koje imaju veze s ovim zločinom.

Policija je objavila kako je leš nesretne žene pronašao njezin sin po povratku iz škole.

U međuvremenu je objavljen i identitet osumnjičenoga. Riječ je o Davidu Kalacu, koji je posljednji put viđen u saveznoj državi Oregon te je i dalje u bijegu, a lokalne vlasti upozoravaju da je naoružan i opasan. Vjeruje se da je žrtva njegova djevojka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:46