TABLOIDI U OFENZIVI

Potpuna histerija u Srbiji, pogledajte naslovnice: ‘Hrvatska objavila rat Srbiji‘, ‘Osveta ustaša...‘

Tvrde pritom kako je Hrvatska još jednom pokazala neprijateljstvo te da nisu učinili ništa loše

Naslovnice srpskih medija

 Scressnshots/

Srbijanski mediji na svojim su naslovnicama u izdanjima od petka najveću pažnju dali - Hrvatskoj. Jedna od glavnih tema svakako je kako je Srbiji, tvrde tamošnji mediji, na zahtjev Hrvatske od jučer zabranjen uvoz ruske nafte.

Brojni tabloidi pod kontrolom Aleksandra Vučića na glavnim stranicama donose tu priču. Tvrde pritom kako je Hrvatska još jednom pokazala neprijateljstvo te da nisu učinili ništa loše.

Beogradski Informer tako poručuje "Prljavi rat EU protiv Srbije", te navode da je na zahtjev Hrvata Srbiji jučer zabranjen uvoz ruske nafte, ali je to spriječio njihov predsjednik Aleksandar Vučić.

Večernje Novosti pozivaju se na predsjednika Vučića koji je rekao da se Hrvatska "treba nastaviti svojim poslom iz 1941.", aludiravši na NDH i 1941. godinu. Srpski Telegraf uobičajeno je radikalan pa tvrdi da je Hrvatska objavila rat Srbiji, a EU stala na našu stranu.

image

Naslovnica magazina ALO

image

Naslovnica Objektiva

Kurir iznenađujuće miran, ali ipak grub. Tvrdi da se radi o nemoći Europske Unije da suzbije sabotažu Hrvatske. Ipak, nisu propustili uvrijediti hrvatsko vodstvo.

"Plenkoviću, koga briga da li si najveći ustaša!? Dokazao si da te najviše vodi želja da naneseš štetu srpskom narodu!" - stoji u podnaslovu na naslovnici lista.

image

Srpski Telegraf

image

Naslovnica Novosti

image

Naslovnica Informera

Tabloid Alo! također se bavi tom temom na naslovnici. Egida je "ustaško ludilo", a nadnaslov kaže "Inzistirali da se Srbiji zabrani ruska nafta". Naslov je "Vučić razvalio Hrvate", te se kaže kako je Vučić najavio pristojan ali dalekosežan odgovor.

Beogradska politika također se poziva na Vučićeve izjave kako Hrvatska nastavlja politiku iz 1941..

Uobičajeno smiren je ‘Danas‘, jedan od rijetkih medija koji nije pod kontrolom vlasti, koji na naslovnici donosi analizu s naslovom "Sankcije Beogradu ne donosi Zagreb nego EU." Tvrde da su netočne tvrdnje da je Hrvatska ishodila sankcije prema Srbiji, kao i beogradski list dnevnik koji pojašnjava da je odluka o cijeni energenata odložena do prvog prosinca.

image

Naslovnica Nove

image

Naslovnica dnevnika Danas

Tabloid Objektiv donosi pak naslovnicu kričavih slova "osveta ustaša!", s podnaslovom "Vučiću u Srbiji" i fotografijom Vučića te hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. Tvrde da Hrvatska u Eu forsira uvoz zapadne nafte u Srbiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:18