NIČEGA SE NE SJEĆA

POTPUNI GUBITAK PAMĆENJA Potresni apel mladića iz istočne Europe: 'Prepoznaje li me netko? Tko sam ja?'

 Cambridgeshire and Peterborough NHS Foundation Trust

U gradskom parku u engleskom Peterboroughu policija je još 18. svibnja u ranim jutarnjim satima pronašla nepoznatog mladića koji pati od potpune amnezije te se nije u stanju sjetiti vlastitog identiteta.

Doveden je u obližnju bolnicu, čije ga je osoblje počelo zvati Robert, ali sve do danas nema baš nikakvog napretka u naporima da se otkrije tko je zapravo on.

Ovih je dana javnosti uputio prilično emotivan apel. 'Posljednjih nekoliko tjedana bilo je uistinu strašno. Kroz mene je prošlo toliko različitih emocija, bio sam i ljutit i frustriran i depresivan i izgubljen i zbunjen. Moram otkriti svoj identitet i nadam se da će me netko prepoznati i pomoći mi', kazao je.

Čim ga je policija pronašla u parku, rekao im je da pojma nema tko je on ni kako je dospio ondje. Sa sobom nije imao ni novčanik, ni mobitel, ni bilo kakve dokumente.

Opisuju ga kao mladića u 20-im godinama života. Visok je oko 175 centimetara i ima oko 80 kilograma. Engleski mu nije materinji jezik, govori istočnoeuropskim naglaskom, a navodno razumije nešto litavskog i ruskog.

'Amnezija može trajati od samo nekoliko sati do nekoliko tjedana. Sada su već dva mjeseca prošla otkako je pronađen i nema nikakvih promjena. Očito je da ga sve ovo jako uzrujava s obzirom da se nije u stanju sjetiti baš nikakvih detalja iz svog života. Ne zna ni kako se zove, ni koliko godina ima, ni odakle je, čime se bavi', izjavio je Manaan Kar Ray, psihijatar koji radi za javnozdravstvenu fondaciju koja je u međuvremenu preuzela brigu o 'Robertu'.

'Uložili smo izuzetne napore da mu pomognemo u vraćanju pamćenja. Vratili smo se s njim na mjesto gdje je pronađen, ali nikakvog uspjeha nismo imali. Naše je osoblje provelo jako puno vremena s njim, pomažemo mu sa svakodnevnim aktivnostima, ali ni dan danas nismo ni korak bliže otkriću njegova pravog identiteta', dodao je psihijatar Manaan Kar Ray, koji je britanskoj javnosti dao broj telefona na koji se bilo tko tko mladića prepoznaje može javiti s informacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:50