MANIJAKALNO

Potpuni sumrak uma, ruski oligarh nakon masakra u Moskvi izgubio kompas: ‘Dajmo civilima 48 sati da napuste gradove!‘

‘Konačno završimo ovaj rat pobjedničkim porazom neprijatelja. Upotrebom svih snaga i sredstava‘

Konstantin Malofejev u društvu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova

 Kommersant Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia/Kommersant Photo Agency/ddp Usa/profimedia

Ruski oligarh Konstantin Malofejev zaprijetio je oštrom odmazdom protiv Ukrajine zazivajući pritom upotrebu nuklearne sile, nakon što je povjerovao da Ukrajinci stoje iza terorističkih napada, a prije nego je ISIL preuzeo odgovornost za napad, piše Mirror.

“Dajmo civilnom stanovništvu Ukrajine 48 sati da napusti gradove i konačno završimo ovaj rat pobjedničkim porazom neprijatelja”, objavio je Malofjev na Telegramu. “Upotrebom svih snaga i sredstava.”

Islamska država je priznala da su oni ti koji stoje iza terora usmjerenog na “kršćane”, navodi se u izjavi novinske agencije Amak, povezane s ISIL-om, na Telegramu. Američki dužnosnici potvrdili su kako vjeruju da iza napada stoji ISIL, ubrzo nakon što je ta skupina preuzela odgovornost, piše New York Times.

Prije otkrića, Rusija je brzo uprla prstom u Ukrajinu da je ranije planirala napad - što su njezini dužnosnici odlučno poricali.

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev također je nagađao da je Ukrajina kriva za žestoki napad – a održao je oštar govor uz parolu "smrt za smrt". Rekao je: ‘Ako se utvrdi da su to teroristi kijevskog režima, nemoguće je drugačije postupati s njima i njihovim ideološkim inspiratorima‘.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak rekao je da ta zemlja "apsolutno nema nikakve veze s ovim događajima", dodajući da je bojno polje mjesto gdje će se stvari s Rusijom riješiti, piše Mirror.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 22:05