KAKVA POGREŠKA!

‘Potpuno novi Porsche Panamera po cijeni od 17 tisuća eura‘: Ljudi se pomamili, uslijedio je kaos

Trenutno je Kina najveće pojedinačno tržište Porschea na globalnoj razini

Ilustracija

 Sophie Bürki/Alamy/Alamy/Profimedia/Sophie Bürki/alamy/alamy/profimedia

Oglas za luksuzni sportski auto bio je predobar da bi bio istinit, a potencijalne kupce sustigla je tužna istina. Zastupništvo Porschea u kineskom gradu Yinchuanu oglasilo je potpuno novi automobil za 124 tisuće juana, odnosno manje od 17 tisuća eura, prenosi BBC.

Panamera inače ima početnu cijenu od 136 tisuća eura, "akcija" na internetskoj stranici privukla je stotine budućih kupaca koji su pohrlili kupiti povoljni automobil. Glasnogovornik njemačkog proizvođača automobila rekao je za BBC da je popust rezultat "ozbiljne pogreške u navedenoj maloprodajnoj cijeni" koja je odmah uklonjena.

- S obzirom na to da je samo jedno vozilo bilo na zalihi, u skladu s prodajnim postupkom, Porsche Centar Yinchuan s prvim kupcem koji je zatražio povrat naknade za rezervaciju, dogovorio je prihvatljiv ishod. Zastupništvo je pojedinačno kontaktiralo svakog kupca i uz ispriku objasnilo situaciju, poručili su.

Dodali su da su netočni podaci objavljeni 30. siječnja, a svim kupcima, koji su rezervaciju platili 911 juana, novac je vraćen. Incident je izazvao pomutnju na kineskim društvenim mrežama, jedni su smatrali da se radi o dobrom marketinškom triku, dok su drugi tvrdili da kupci ne bi trebali vratiti vozilo jer se radi o pogreški kompanije.

Javio se i korisnik koji tvrdi da je bio prvi koji je pokušao kupiti automobil po sniženoj cijeni, ali je otkazao narudžbu kad je doznao pravu cijenu jer smatra da bi bilo pogrešno iskoristiti situaciju. Porsche je s prodajom u Kini počeo prije nešto više od 20 godina, a posljednjih godina proširili su poslovanje u otvaranjem novih zastupništava.

Trenutno je ta zemlja najveće pojedinačno tržište Porschea na globalnoj razini s ukupnom prodajom od 6,2 milijarde dolara u prvih šest mjeseci prošle godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 07:54