JAČE PODRHTAVANJE

Potres magnitude 4,2 pogodio šire tuzlansko područje, osjetio se i u Hrvatskoj

Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa nalazi se 16 kilometara sjeverozapadno od Tuzle i 73 kilometra sjeveroistočno od Zenice

Epicentar potresa koji je u četvrtak u popodnevnim satima pogodio tuzlansko područje

 EMSC

Potres magnitude 4,2 u popodnevnim je satim u četvrtak pogodio tuzlansko područje, javlja Euromediteranski seizmološki centar (EMSC).

Prema podacima EMSC-a, epicentar potresa nalazi se 16 kilometara sjeverozapadno od Tuzle i 73 kilometra sjeveroistočno od Zenice. Potres je zabilježen na dubini od 10 kilometara.

Oslobođenje piše da se potres osjetio i u Sarajevu.

Građani Srebrenika, mjesta koje je od epicentra udaljeno devet kilometara sjeverozapadno, napisali su na EMSC-ovoj stranici da su osjetili jaku trešnju te da je trajala otprilike pet sekundi.

Žitelji Lukavca, koji se nalazi 14 kilometara južno od epicentra potresa također su na EMSC-ovoj stranici naveli da su osjetili potres te da je, po njihovoj procjeni, trajao tri do četiri sekunde.

Stanovnici Gračanice, koja je od epicentra udaljena 21 kilometar zapadno, javili su da su osjetili jaku trešnju koja je trajala između 10 i 15 sekundi.

Potres se osjetio i u Brodsko-posavskoj županiji, a žitelji brojnih mjesta u njoj rekli da su osjetili kratko i blago podrhtavanje.

Građani Vinkovaca, Đakova, Našica, Osijeka i Požege također su rekli da su osjetili laganu trešnju.

Na EMSC-ovoj stranici stoji i da su građani Novog Sada u Srbiji osjetili potres.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:38