OTAC UBIO DJECU PA SE OBJESIO

POTRESNA ISPOVIJEST BAKE TROJE UBIJENE DJECE IZ BIHAĆA 'Lejla ne jede, s nikim ne priča, samo sjedi. I samo plače'

 
Admir Sović (lijevo)
 Facebook

Nakon što je u prosincu Admir Sović u Bihaću ubio svoje troje djece, a zatim se objesio u kući u kojoj je živio, Lejla, majka te djece i njegova supruga, i danas je u šoku i jedva da govori.

Sović je djecu (7, 5 i 2 godine) ubio na spavanju. Nakon toga je, piše Dnevni avaz, živio još najmanje 30 sati jer su ga građani vidjeli dan prije nego što je otkriven zločin, a zatim je i sebi oduzeo život.

'Viđen je u gradu u srijedu. Pitali su ga, navodno, kuda će, na šta je on odgovorio da ide tražiti Lejlu da je ubije', ispričala je Lejlina majka Hatidža Begić i dodala da je njezina kćer jako loše.

'Ne jede, smršavila je… Samo sjedi, u nekom je svom svijetu. Ne priča ni sa kim. Kad progovori, priča o djeci. Kad vidi bratovljevu djecu, kaže: „I moji bi se ovako igrali, smijali i pričali.“ I samo plače', kaže Hatidža za Dnevni avaz i dodaje da Lejka još nije bila u kući u kojoj su joj djeca ubijena. Obitelj joj to ne dopušta da ne bi doživjela šok.

Ispričala je da nitko nije mislio da bi Admir takvo što napravio jer je volio svoju djecu, a s Lejlom se dogovorio oko brige za njih.

Mediji su ranije pisali da je između Admira i Lejle došlo do svađe zbog toga što je Lejla otišla raditi kako bi djeci omogućila bolji život, a njemu se to nije svidjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:26