MAJKA BRAĆE MURRAY

POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE OSVAJAČA WIMBLEDONA 'Osjećala sam krivicu jer su moji sinovi preživjeli masakr u školi'

 Getty Images

Majka svjetski poznatih britanskih tenisača i osvajača Wimbledona Andyja Murraya i Jamiea Murraya, Judy Murray, u intervjuu za Radio Times prisjetila se velike tragedije koja je obilježila mladost njezinih sinova, te zbog čega joj uvijek živi s krivnjom nakon masakra koji se dogodio 1996. godine u osnovnoj školi Dunblane u Perthshireu.

Tada je, naime, izvjesni Thomas Hamilton uletio u osnovnu školu naoružan s četiri pištolja i 700 komada municije, te ubio 16 učenika i učiteljicu. Andy je imao osam, a Jamie deset godina.

- Moja majka imala je trgovinu s igračkama u gradu koju smo zajedno vodile. U jednom trenutku je nazvala kćer moje kolegice i kazala da je čula za pucnjavu u školi na radiju. Nisam je shvatila ozbiljno, ali onda je dotrčala moja majka s istom vijesti. Brzo sam zgrabila ključeve od auta i istrčala van. Ceste prema školi bile su zakrčene, svi su pokušavali doći ondje. Naljutila sam se i vikala "Maknite se s puta!". Zaustavila sam se nekoliko stotina metara od škole i nastavila trčati - prisjetila se Judy.

Školu je okružila policija i jedinice Hitne pomoći. Roditelje su smjestili u jednu od učionica gdje su čekali informacije što se uopće dogodilo.

- Bilo nas je 50 ili 60. Toliko da sam morala dijeliti stolicu sa ženom s kojom sam zajedno išla u školu. U jednom trenutku je policajac ušao u prostoriju i kazao da roditelji učenika iz razreda učiteljice Mayor pođu s njim. Žena s kojom sam dijelila stolac je ustala i kazala: "To je razred moje kćeri" - ispričala je Murrayeva majka.

- Ne znam osjećam li krivnju, ali tada sam doživjela olakšanje jer se ne radi o mojoj djeci. Nakon toga sam se osjećala grozno. Izgubila je svoju kćer - kazala je Judy.

Kasnije je saznala da je poznavala pomahnitalog ubojicu Thomasa Hamiltona. Nekoliko puta ga je povezla autom. Vodio je jedan klub u gradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 14:40