TUGA U SRBIJI

Potresna ispovijest sestre dječaka (16) preminulog od korone: ‘Ležao je na podu... bio je modar‘

Od cijele obitelji samo je Angelinin otac bio cijepljen. On se prvi zarazio, ali je prošao s lakšim simptomima
Ilustracija
 Oliver Bunic/AFP

- Tu večer mi je bilo jako loše zbog korone. Imala sam temperaturu 39. Otišla sam s majkom u kovid ambulantu, kada nas on zove preko telefona... Kaže nam da se vratimo, bilo mu je loše. Čim sam primila infuziju, došli smo kući. Mjerila sam mu temperaturu, legao je spavati. Zaspala sam i ja. U neko doba, probudila sam se i ustala popiti vode. Slučajno pogledam na pod. Ležao je tamo... Moj mali brat... Modar. Usta su mu bila ukočena i iskrivljena.

Ovako još u šoku priča Angelina C. (21) iz Kruševca, sestra dječaka A.C. (16) koji je u utorak preminuo od posljedica koronavirusa, piše Blic.

Koronom se prvo zarazio njihov otac Saša C. Da je pozitivan saznao je 12. listopada.

'Brat nije htio otići, mislio je da će sve biti u redu'

- Istu večer kada smo saznali da se otac zarazio počela sam pakirati sebe i brata. Baka ima stan u centru, pa sam mislila da A. i ja odemo tamo prije nego što se i mi zarazimo. On nije htio, mislio je da će sve biti u redu. Međutim, tu istu večer sam dobila temperaturu i odlučila ostati kod kuće. Odmah idućeg dana sam otišla liječniku. Bila sam pozitivna - govori potresenim glasom.

Bratu je, kako kaže, tada još uvijek bilo dobro. Međutim, ubrzo je i on dobio temperaturu. Rasla je sve više i više, išla je i do 40 stupnjeva. Majka Ružica ga je odvela u dom zdravlja u Kruševcu.

- Test je prvi put pokazao da je negativan. Vratili su ga kući. Pitala sam što su mu dali od lijekova? Ona kaže da su mu dali samo jedan lijek za temperaturu: 'Pa, kako samo to?! Vidi kolika mu je temperatura?! Meni su pet lijekova dali za koronu - antibiotike, probiotike, šta sve ne - priča Angelina.

U subotu je dječaku, kako kaže, bilo malo bolje. Malo je igrao i igricu, ali mu se stanje dosta pogoršalo u nedjelju kada je dobio rezultate drugog testa koji je bio pozitivan. U ponedeljak je opet bio kod liječnika, dali su mu lijek za temperaturu i uputnicu za vađenje krvi u utorak i vratili ga kući. Jedva je hodao. No u utorak ujutro Angelina ga je zatekla mrtvog.

Tijelo dječaka, koji je prethodno bio potpuno zdrav, poslano je na obdukciju.

- Mama mi je rekla da je umro zbog korone. Srce mu je otkazalo. Teško mi je da se to riječima ne može opisati. Ne mogu se sabrati. Imala sam i gušenje zbog stresa. Primila sam infuziju. Sada sam na tabletama... Ja sam njemu kao majka bila. Cijelog života sam ga čuvala, cijeli sam život bila s njim... - priča kroz suze Angelina, koja će, kako kaže, svom bratu kupiti jednog medvjedića i staviti ga pored njega u lijes da ga čuva.

Otac se cijepio i prošao s lakšim simptomima

Od cijele obitelji samo je Angelinin otac bio cijepljen. On se prvi zarazio, ali je prošao s lakšim simptomima.

- Otac je imao temperaturu dva, tri dana i kašalj. Poslije mu je bilo dobro. Majka se nije cijepila, no ona se nije ni zarazila. Ja sam razmišljala da se cijepim, ali to, nažalost, nisam napravila - kaže ona.

Inače, nekoliko dana pre nego što je A.C. pronašla mrtvog, od korone je preminuo i Angelinin djed po majci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:12