NOVI TRAGIČNI DETALJI

Potresna priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio cijelu obitelj, drugi život, a treći presudio zločincu

Crnogorski Standard objavio je nove, tužne i tragične detalje masakra koji je uzdrmao cijelu državu

Prizor s mjesta zločina

 Savo Prelevic/Afp

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je Crna Gora zanijemila i suze lila nad surovom smrću i tragičnim sudbinama deset nevinih žrtava i šestoro ranjenih, ima i jedan svijetli primjer, ništa manje tužan, ali junački i čojski, piše crnogorski Standard.

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promijenile u trenutku: jedan od trojice, Miloš Martinović, u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, cijelu obitelj.

image

Naslovnice crnogorskih dnevnih novina

Savo Prelevic/Afp

Njegova supruga Nataša, kada je uvidjela zao čas, skočila je u borbu sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima dok se dječak pokušavao sakriti. Nažalost, nije imala snage izboriti se s pomahnitalim susjedom pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom.

Osjetivši da se događa nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihova iznajmljenog stana i provjeri što se događa jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti brzo doći. Mitrović je to bez riječi i učinio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubojice, koji mu je osobno priopćio da mu je ubio suprugu i sinove.

image

U Cetinju su zastave spuštene na pola koplja, u cijeloj Crnoj Gori proglašena je trodnevna žalost

Savo Prelevic/Afp

Nesretni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovu obitelj, goloruk otišao na mjesto zločina. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići spasiti svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i obiteljski prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović, kojega danas kao heroja slavi cijela Crna Gora, Mitrovićev je vjenčani kum. Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubojici. Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i, sasvim sigurno, spasio još pokoji ljudski život, naveo je Standard.

image

Rodbina žrtava

Savo Prelevic/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:15