UHIĆENA CIJELA OBITELJ

POTRESNA PRIČA O ZVJERSKOM UBOJSTVU DJEČAKA (4) 'Mlatio ga je jer ga nije htio zvati babo'

SARAJEVO - Stravično ubojstvo četverogodišnjeg dječaka Smaje iz Sarajeva ne prestaje šokirati bosanskohercegovačku javnost. Zbog te su tragedije uhićeni njegova majka Ena (25), djed Emir (57), baka Munira (62) i očuh Salih Arnautović, piše Dnevni avaz.

Kako saznaju te dnevne novine, istražiteljima, tužiteljici i odvjetnicima se ledila krv u žilama dok su sklušali njihove iskaze, a posebno je šokantan bio majčin.

Ona je prepričala kako su dječaka tukli ona, očuh te djed i baka. Prema njenim riječima očuh, koji se doselio kod njih prije tri mjeseca je prednjačio u tome.

- Prvih mjesec dana je bilo sve u redu iako je Salih nakon sedam dana ošamario mog sina jer ga nije htio zvati 'babo'. On je na tome inzistirao i ošamario bi ga svaki put kad ga nije tako zvao. Ošamario bi ga i svaku večer ako ga moj sin nije poljubio kada se vratio s posla - ispričala je majka Ena koja mu se pokušala usprotiviti, ali bi joj prema njezinim riječima Salih prijetio da će i nju udariti, piše Dnevni avaz.

- Pri put ga je jače izudarao i to nakon što je konzumirao marihuanu i speed. Hvatao ga je za vrat i udarao šakama u prsa. Mislim da ga je jako tukao jer je nalikovao na mog prvog muža - ispričala je Ena.

Tijekom ovog zastrašujućeg iskaza majka preminulog dječaka je ispričala kako ga je sredinom siječnja krenula odvesti u hitnu jer je dobio temperaturu, ali su se oboje poskliznuli i pali. Poslije toga je nesretni dječak plakao i govorio da ga boli ruka. Ona je vidjela da mu se ruka klima, ali je mislila da ju je samo uganuo. Kako je dječak vrištao svaki put na dodir te ruke, odvela ga je u bolnicu gdje je slagala da joj je sin pao s kreveta.

- Dva tjedna nakon toga moj je nevjenčani suprug ponovno počeo tući moga sina. Radio je to bez ikakvog razloga, a uglavnom ako nije imao marihuane i drugih droga. Tukao ga je šakama i remenom po cijelom tijelu. On je prigušeno jecao, ali se to nije moglo čuti vani jer bi mu stavljao krpu u usta dok bi ga tukao. Nitko nije vidio modrice jer sam ga samo ja kupala i presvlačila - prepričala je Ena brutalne događaje dodajući kako se požalila svojoj majci, koja je samo rekla kako je to njihov problem.

- Kad sam se prije dva tjedna vratila od doktora, Smajo je imao ranu na glavi i modricu ispod oka. Kad sam ga stavila na tutu vidjela sam da ima ranicu na glaviću spolnog organa. Rekao mi je da ga nitko nije tukao, a te noći sam vidjela da ga je Salih digao iz kreveta i da stoji pred njim - priča majka koja je navodno otišla spavati kad joj je muž rekao dao to uradi nakon što ga je upitala što radi.

Prije nego što je zaspala čula je nevjenčanog supruga kako govori dječaku 'ako ne budeš slušao vezat ću te', na što je dječak odgovorio da će slušati.

- Tijekom noći sam se probudila kako bih otišla u WC. Vidjela sam sina kako leži zavezanih ruku i nogu. Kad sam se vratila iz WC-a, bio je odvezan, ali nije mogao stajati na nogama. Ujutro sam to rekla Salihu koji je bio na poslu, a on je rekao da ga dovedem kod njega kako bismo ga odveli kod hodže. To sam i učinila, a hodža iz Kiseljaka je rekao da je dijete u nevolji i da ga dovedemo za deset dana - rekla je Ena.

Ipak, dijete je preminulo 25. veljače, a prema iskazu majke, očuh je ponovno opalio šamar njezinom sinu zato što ga navodno nije poljubio.

- Nakon toga je uzeo speed i od mog oca 50 konvertibilnih maraka te me poslao po namirnice. Kad sam se vratila vidjela sam da je tukao Smaju, nakon čega ga je napudrao. Pripremila sam ručak, a poslije njega je Salih nastavio tući mog sina remenom i šakama. I ja sam sina tada jednom udarila remenom po glavi. U jednom trenutku ga je Salih udario šakom u prsa nakon čega je ostao bez svijesti. iz kuhinje sam tada donijela žlicu i vodu. Salih mu je žlicom otvorio usta, a ja sam ga zalila vodom - ispričala je majka napomenuvši da je dječak povraćao.

- Salih je rekao mome ocu da dijete nije dobro. On je utrčao u sobu te ga je odnio niz stepenice. Zadnja dva mjeseca, osim mene i Saliha, dječaka su tukli i moji roditelji - kazala je na kraju iskaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:47