GRANATE PRED HOTELOM

Potresne snimke iz centra Donjecka: U napadu ubijeno osam civila, Rusi i Ukrajinci međusobno se optužuju

Udar se dogodio tijekom pogrebne ceremonije u čast zapovjednice bataljuna raketnog topništva Donjecke Narodne Republike

Donbass Palace hotel

 Twitter

Na središte Donjecka pali su projektili ukrajinskih vojnih snaga, a trenutak je uhvaćen na videu, prenosi RT News prema iskazima službenika Donjecke Narodne Republike. Podaci o žrtvama još se procjenjuju. Udar se dogodio tijekom pogrebne ceremonije u čast Olge Kačure, zapovjednice bataljuna raketnog topništva Donjecke Narodne Republike.

Događaj je na videu zabilježila televizijska ekipa koja je u to vrijeme snimala intervju s jednim od Kačurinih bivših suboraca. Memorijalna ceremonija održavala se u Donjeckom državnom akademskom opernom i baletnom kazalištu. Granate ukrajinskih snaga navodno su pale ispred obližnjeg hotela Donbass Palace.

Prema ruskoj državnoj novinskoj agenciji, RIA Novosti, ljudi koji su se okupili na pogrebu odmah su evakuirani u sklonište, dok su ukrajinske snage nastavile granatirati grad.

Gradonačelnik Donjecka, na svom Telegram kanalu objavio je da se podaci o poginulima i ranjenima još procjenjuju, ali je potvrdio da se za najmanje jednu osobu vjeruje da je mrtva i da je nekoliko drugih ozlijeđeno.

Ukrajinsko ministarstvo obrane izvijestilo je upravo suprotno - da Rusija nastavlja s namjernim ubijanjem civila.

‘Danas je granatiran grad Toreck. Prema načelniku Regionalne vojne uprave Donjecka, ubijeno je sedam civila plus jedan policajac, a četiri civila su ozlijeđena, uključujući troje djece‘, napisali su na Twitteru, pa apelirali:

‘Zaustavite Rusiju odmah!‘

Kijev independent javlja kako je ruska raketa pogodila autobusnu stanicu oko 11 sati prijepodne i ubila najmanje osmero ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:57