ILEGALNA MIGRACIJA

POTRESNI PRIZORI S GRANICE SAD-a I MEKSIKA Uplakanog dječačića (3) našli kako luta obraslim poljima kukuruza. Na cipelama je pisalo njegovo ime...

 
 Twitter, Agencija za carinu i pograničnu zaštitu

Uplakani trogodišnji dječačić pronađen je kako luta kukuruznim poljima u Teksasu u blizini američko-meksičke granice.

Pogranični policajci pronašli su ga u dolini Rio Grande u blizini Brownsvillea u utorak ujutro, a na njegovim cipelama bili su napisani ime i broj telefona.

- Vjerujemo da je dječak bio s većom skupinom migranata koja je uspjela pobjeći kada su primijetili policiju, stoji na Twitter profilu Agencije za carinsku i pograničnu zaštitu.

Odveden je do pograničnog prijelaza Fort Brown, gdje su nadzor nad njim preuzeli agenti. Dali su mu da gleda crtiće dok su pokušavali ući u trag njegovoj obitelji. Pogranični policajci zasad nisu uspjeli pronaći njegovu obitelj jer on ne govori dovoljno dobro da bi im ispričao tko su oni.

Odveli su ga u prihvatni centar za migrante u Teksasu, gdje je stavljen pod nadzor socijalnih radnika.

Agencija u priopćenju za BBC tvrdi da ga je napustila skupina krijumčara koji su ilegalno ušli u SAD.

Agencija tvrdi da se skupina ilegalnih migranata zajedno s dječakom kretala po zaraslom polju kukuruza, kada su uočili pogranične policajce. Uspjeli su pobjeći, a dječaka su ostavili da se snalazi kako umije, tvrde oni.

- Dječak je lutao sam i bio je uplakan, medicinske službe su ga pregledale i utvrdile da je u dobrom stanju i bez ozljeda, ističu.

Ostat će pod nadzorom američkih vlasti sve dok njegova obitelj ne stupi u kontakt s vlastima.

Samo u ožujku su 103.492 ilegalna imigranta uhićena na južnoj granici SAD-a ili deportirana. Mnogi od njih su iz Salvadora, Hondurasa i Gvatemale te traže azil u SAD-u kako bi pobjegli od siromaštva.

Američki predsjednik Donald Trump nedavno je izjavio kako razmatra slanje ilegalnih imigranata u demokratska uporišta, takozvane gradove utočišta, a pritom je kritizirao demokrate koji su se protivili pokušaju izgradnje zida na granici s Meksikom i drugim pokušajima obeshrabrivanja imigranata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:11