‘OCA MOJE DJECE...‘

Potresno video obraćanje Julije Navaljni: ‘Znam zašto ga je ubio. I moram to objaviti...‘

‘Uzeo mi je ono najdragocjenije‘, počela je...

Julija Navaljna

 Screenshot/YouTube

Julija Navaljna, udovica Alekseja Navaljnog, u videoizjavi objavljenoj u ponedjeljak rekla je kako će nastaviti s radom svog pokojnog supruga.

- Na mom mjestu trebala je biti druga osoba, ali njega je ubio Vladimir Putin... Nemam pravo odustati. Nastavit ću rad Alekseja Navaljnog, nastavit ću se boriti za našu zemlju i pozivam vas da stanete uz mene - rekla je pa nastavila:

- Prije tri dana Putin je ubio mog supruga Alekseja Navaljnog. Putin je ubio oca moje djece. Putin mi je uzeo ono najdragocjenije što sam imala. Putin mi je odveo najbližu i najdražu osobu...

Putin nije ‘samo‘ ubio čovjeka Alekseja Navaljnog, on je tim činom htio ubiti našu nadu, našu slobodu, našu budućnost... Danas želim biti s vama jer znam da ste izgubili ništa manje nego što sam ja izgubila - izjavila je Navaljna.

Također je rekla da Navaljnijev tim "točno zna zašto su Kremlj i Putin ubili Alekseja", a na kraju videoizjave obećala je i da će uskoro objaviti sve detalje oko toga, prenosi The Moscow Times.

Aleksej Navaljni, koji je bio jedan od najglasnijih protivnika ruskog predsjednika, umro je u petak u arktičkoj kaznenoj koloniji gdje je bio zatočen pod optužbama za ekstremizam, a koje su mnogi smatrali osvetom za njegov politički aktivizam.

Njegovoj majci i odvjetniku u subotu je rečeno da je preminuo od tzv. sindroma iznenadne smrti. Obitelji još nije dopušten pristup njegovom tijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 22:43