KARIKA KOJA NEDOSTAJE

POVJESNIČAR RIJEŠIO MISTERIJ O HITLERU 'Našao sam medicinski izvještaj u kojemu nedvojbeno stoji da je istina ono što su pjevali britanski vojnici'

BERLIN - AUGUST 1: Adolf Hitler and his staff salute the teams during the opening ceremonies of the XI Olympic Games on August 1, 936 in Berlin, Germany. (Photo by Getty Images)
 Getty Images / 1936 Getty Images

Čini se da je stih u poznatoj pjesmi iz Drugog svjetskog rata kojom su se saveznici rugali Adolfu Hitleru ('Hitler Has Only Got One Ball'), ipak bio istinit, piše britanski Telegraph .

Naime, pojavili su se novi dokazi koji govore u prilog tezi da je Hitleru nedostajao jedan testis, odnosno da mu nije bio spušten do kraja.

Sve otkako su britanski vojnici na melodiju poznate koračnice 'Colonel Bogey' počeli pjevati spomenuti tekst, krenule su i špekulacije o tome da je diktatoru doista nedostajao jedan vitalan dio.

No sada jedan njemački povjesničar kaže da je za tu tvrdnju otkrio neoboriv dokaz u vidu medicinskih izvješća.

Godine 1923. nakon prvog pokušaja da dođe na vlast u poznatom minhenskom 'pivskom' puču, Hitler je uhićen pri čemu ga je pregledao zatvorski liječnik. U izvještaju jasno stoji, kaže profesor Peter Fleischmann sa Sveučilišta Erlangen-Nürnberg, da se Hitlerov desni testis nije spustio do kraja.

Pregled je izvršen 12. studenog 1923. čim je Hitler sproveden u zatvor Landsberg.

Temeljita istraga

Dugo se mislilo da je ovaj medicinski izvještaj izgubljen, no 2010. se opet pojavio na jednoj aukciji. Brzo ga je zaplijenila bavarska vlada i tek je nakon toga temeljito istražen.

Dr. Josef Steiner Brin, zatvorski liječnik koji je pregledao Hitlera, ovako je zapisao: 'Adolf Hitler, umjetnik i odnedavno pisac, je zdrav i jak, no pati od kriptorhizma s desne strane.'

Opisani poremećaj je stanje u kojem se testis ne spusti do normalnog položaja, a profesor Fleischman kaže da je testis zbog toga zakržljao.

Nova su otkrića, čini se, u kontradikciji s tvrdnjama da je Hitler izgubio testis jer ga je u Prvom svjetskom ratu pogodio šrapnel.

U prilog toj tezi govorila je tvrdnja poljskog svećenika i povjesničara amatera Franciszeka Pawlara iz 2008. koji je rekao da mu je liječnik koji je nakon incidenta liječio Hitlera, ispričao o toj ozljedi.

Normalne genitalije

Osim toga, i Hitlerov liječnik iz djetinjstva Eduard Bloch američkim je istražiteljima 1943. godine rekao da je Hitler kao dijete imao sasvim 'normalne genitalije'.

Stanje poznato kao kriptorhizam samo rijetko se može pojaviti u kasnijoj dobi.

Doktor Bloch, inače praktični židov, ostao je u Austriji sve do 1940. i imao je Hitlerovu osobnu zaštitu, a nakon toga je otišao u Ameriku.

I Sovjeti su napravili obdukciju, pretpostavlja se, Hitlerovih posmrtnih ostataka iz Hitlerova bunkera u Berlinu te također otkrili da jedan testis nedostaje, no, zanimljivo, ovaj put se radilo o lijevom testisu.

Ako je Hitler doista patio od spomenutog poremećaja, to bi moglo objasniti zašto nije imao djecu, s obzirom da je to stanje povezano sa smanjenom plodnošću.

To stanje nije nužno moralo imati utjecaja na njegov seksualni život jer se poremećaj općenito ne vezuje uz impotenciju.

Rugalica

Popularna pjesma rugalica pojavila se 1939. i smatra se da ju je napisao britanski publicist zadužen za propagandu koja bi naškodila nacistima.

Najčešća verzija tog teksta išla je ovako:

'Göring has only got one ball,

Hitler's [are] so very small,

Himmler's so very similar,

And Goebbels has no balls at all.'

Postojala je i druga verzija, u kojoj se u prvome stihu umjesto Göringa spominje Hitler.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:58