MALO JE PREVIŠE

POVUKLI AFRODIZIJAK IZ PRODAJE JER JE BIO PREVIŠE DJELOTVORAN Muškarac se požalio na srčanu aritmiju i erekciju koja je trajala šest sati

 
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Zambijska tvrtka prekinula je proizvodnju pića koje reklamira kao snažan afrodizijak pošto se korisnik u Ugandi požalio na srčanu aritmiju i erekciju koja je, po njegovu mišljenju, trajala malo predugo.

'Prekinuli smo i proizvodnju i distribuciju te otvorili internu istragu', objavila je tvrtka Revin Zambia Ltd.

Piće komercijalnog naziva SX Energy Natural Power omiljeni je afrodizijak u Zambiji, ali i susjednim državama. Reklamira se kao piće za poticanje spolne moći i sadrži prirodne ekstrakte biljaka đumbir i tongkat, a za obje je poznato da imaju afrodizijačka svojstva.

U Lusaki se piće popularno i nedvosmisleno naziva 'sedam sati', ali za jednog Uganđanina to je ipak bilo malo previše. Nakon konzumacije afrodizijačkog napitka požalio se na palpitacije, hladan znoj i erekciju u trajanju šest sati zbog koje se zabrinuo.

Ugandska agencija za lijekove analizom je utvrdila da piće sadrži i sildenafil, molekulu slavne Viagre, pa je vlada naredila zapljenu svih količina pića i objavila upozorenje stanovništvu.

No, vlasnik zambijske tvrtke ustraje na kvaliteti svog proizvoda za koji tvrdi da sadrži isključivo prirodne sastojke pa poručuje: "U Zambiji sa SX Energy Natural Power nismo nikad imali nikakvih problema."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2023 10:12