BRUTALNO UBOJSTVO

Požalila se da radovi kasne, majstor je nekoliko trenutaka kasnije snimljen s krvavim hlačama. Fućkao je, a ona je bila mrtva

Građevinar je naručiteljicu napao 30 minuta nakon što je ova sa svoje dvije prijateljice negativno govorila o njegovom radu

Peter Norgrove nakon napada na Sharon Gordon

 Policijska Uprava West Midlands/

Engleski građevinar i jehovin svjedok Peter Norgrove (43) osuđen je na kaznu doživotnog zatvora (odslužit će minimalno 15 godina) nakon što ga je sud proglasio krivim za ubojstvo Sharon Gordon, 58-godišnjakinje koja ga je angažirala za posao proširenja prizemlja njezine kuće, piše Daily Mail.

Gordon je preminula nakon ju je Norgrove u srpnju 2023. godine najmanje osam puta čekićem udario u glavu. Norgrove ju je napao nakon što je jednog dana s dvije prijateljice kritizirala njegov rad. Trideset minuta nakon što su njih dvije napustile Gordonin dom, Norgrove je u njega ušao i napao je. Sigurnosne kamere postavljene diljem njezine kuće snimile su zvukove lupanja, 18 sekundi vrištanja i nerazgovjetnog urlanja.

Norgrove je nakon napada izašao iz Gordonine kuće, a na snimkama koje su načinile sigurnosne kamere moglo se vidjeti da se na desnoj nogavici njegovih hlača nalazi krvava mrlja. Uz to, građevinar je fićukao dok je svoje stvari spremao u svoj automobil.

Gordon je proširenje prizemlja od Norgrovea naručila nakon što joj je prethodno radio na ogradi oko njezine kuće. Građevinar je posao proširenja trebao je završiti za četiri do šest tjedana, međutim radovi su potrajali 15 mjeseci. Norgrove je Gordon ubio prije nego što je završio posao za koji je angažiran. Njezino je tijelo idućeg dana pronašla njezina prijateljica.

Nakon što je čekićem ubio Gordon, Norgrove je otišao kući, oprao odjeću koju je nosio tijekom napada te zatim otišao po svoju kći u njezinu školu. Građevinar se potom odvezao do doma svoje punice te u njezinoj ostavi ostavio čekić kojim je ubio Gordon. Krvave rukavice i odjeću koju je nosio stavio je u kantu u dvorištu njezine kuće.

Obitelj Norgrove na čelu s Peterom istog je dana otišla na misu u dvoranu Kingdom u općini Dudley, a on je vodio dio mise za osobe koje su joj prisustvovale preko online komunikacijske platforme Zoom.

Norgroveov je odvjetnik rekao da njegov klijent nije planirao napasti Gordon te da je "uzoran obiteljski čovjek, suprug i otac" te da se je "kaje zbog onoga što je napravio". Sudac je prilikom izricanja kazne rekao da je Norgrove "posve namjerno" u Gordonin dom odnio čekić i rukavice te da ju je htio napasti. "Bili ste ljuti jer vas je opetovano kritizirala zbog kašnjenja i šlampavog rada na prilično jednostavnom građevinskom zahvatu", rekao je sudac Michael Chambers tijekom izricanja kazne Norgroveu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:50