PODATKOVNI CENTAR

Požar uništio servere tehnološke tvrtke OVHcloud, najveće europske tvrtke za spremanje podataka

Požar koji je buknuo iza ponoći uništio je jedan od četiri podatkovna centra i oštetio drugi
 Patrick Hertzog/AFP

Požar u najvećoj europskoj tvrtki za spremanje podataka OVHcloud u Strasbourgu uništio je neke servere, dok su drugi privremeno ugašeni, javlja u srijedu Reuters i dodaje da je požar uslijedio samo dva dana nakon što je ta francuska kompanija objavila plan izlaska na burzu.

Najveća europska tvrtka koja nudi usluge računarstva u oblaku obavijestila je svoje klijente, među kojima je i francuska vlada, da aktiviraju programe obnove podataka nakon požara.

Požar koji je buknuo iza ponoći uništio je jedan od četiri podatkovna centra i oštetio drugi, objavila je tvrtka koja je ugasila druga dva centra kako bi spriječila daljnju štetu.

"Nemamo pristup lokaciji i zato se danas neće pokrenuti serveri u podatkovnim centrima SBG1, SBG3 i SBG4", rekao je osnivač i predsjednik kompanije Octave Klaba.

Tvrtka osnovana 1999. godine je najveći pružatelj usluga u oblaku u Europi i konkurira američkim gigantima kao što su Amazon Web Services, Google Cloud i Microsoft's Azure koji dominiraju na tržištu.

Centri OVH u Strasbourgu su jedni od 17 podatkovnih centara kompanije u Francuskoj i 32 centra u ostatku svijeta.

S požarom se borilo oko 100 vatrogasaca.

Nekoliko korisnika usluga te tvrtke objavilo je da su njihove internetske stranice, među kojima je i Centrar Pompidou, nedostupne kao i eletronska pošta.

Nema vijesti o tome koliko je podataka izgubljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 03:59