MARTINA MLINAREVIĆ

POZNATA KNJIŽEVNICA NAŠLA SE NA UDARU BRUTALNIH UVREDA NAKON ŠTO JE PRIHVATILA KOMŠIĆEVU PONUDU 'Ti si izdajnik hrvatskog naroda i prodana duša!'

 
 Facebook Martina Mlinarević Sopta

Bosanskohercegovačka književnica Martina Mlinarević našla se na udaru besprizornih uvreda nakon što je objavljena informacija da je pristala biti nova veleposlanica u Češkoj iz kvote koju predlaže hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić, upozorili su u srijedu lokalni mediji.

Mlinarević je tijekom dana na svojoj Facebook stranici objavila preslike nekih od poruka koje joj stižu otkako je portal Klix ranije ovog tjedna objavio kako je Mlinarević uvrštena na popis kandidata za veleposlanička mjesta koji se imenuju politički.

Ona je ponudu za veleposlaničko mjesto u Pragu koju joj je dao Komšić prihvatila i dostavila potrebnu dokumentaciju, a njeno imenovanje još treba odobriti Predsjedništvo BiH.

Komšić i njegov srpski kolega u državnom vrhu Milorad Dodik ranije su donijeli odluku kako će s dužnosti opozvati sve veleposlanike i generalne konzule koje su ranije po političkoj osnovi imenovali njihovi prethodnici Dragan Čović odnosno Mladen Ivanić.

Od "sječe" veleposlanika iz bošnjačke kvote odustao je treći član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji dolazi iz iste stranke kao i njegov prethodnik Bakir Izetbegović.

U porukama koje su upućene Martini Mlinarević, uz optužbe kako je "izdajnik hrvatskog naroda" i "prodana duša", stoje i one najprljavije u kojima se aludira na tešku bolest s kojom se nedavno suočila pri čemu se zbog raka dojke morala podvrgnuti i kirurškom zahvatu.

Martina Mlinarević rođena je u Ljubuškom 1982. godine, živi u Širokom Brijegu i diplomirala je engleski jezik i književnost.

Bila je novinarka, kolumnistica niza portala i autorica je nekoliko knjiga od kojih su posebnu pozornost privukle "Neprocjenjivo", objavljena 2013. te "Huzur", svojevrsna ispovijed o njezinom suočavanju s kušnjama teške bolesti iz 2018. godine.

Zbog kritičkih tekstova o politici u BiH bila je izvrgnuta prijetnjama koje su eskalirale nakon što je objavila priču o tome kako je lider HDZ BiH Dragan Čović u Mostaru izgradio kuću zbog koje je preusmjeren i tok rijeke Radobolje.

"Zbog tog teksta imala sam strašnih problema, u to vrijeme bila sam trudna sa svojim prvim djetetom, koje sam, nažalost, zbog svega što se događalo izgubila... To je bila 'crta' nakon koje sam odlučila da ću se povući iz medija, a zauvijek iz komentiranja političke situacije u ovoj zemlji", kazala je Minarević sredinom 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2023 16:00