UFFF NEUGODNO..

Poznata ruska špijunka oplela po Amerikancima, pa je dobila pitanje zbog kojeg je gutala knedle

Maria Butina je nabrajala negativne karakteristike Amerikanaca, no nije ponudila odgovor na pitanje zašto SAD ljudi ne napuštaju

Maria Butina

 East2west News/Willwest News/Profimedia/East2west News/willwest News/profimedia

Ruskinja Maria Butina, koja je 2019. osuđena u SAD-u pod optužbom da je radila kao ruska agentica, no kasnije je oslobođena i vratila se u Moskvu te je sada zastupnica u ruskoj Dumi, gostovala je u programu ruske nacionalne televizije te iznijela svoje viđenje Amerike i Amerikanaca.

‘Iskreno, kad sam čitala i slušala komentare kolege stranog agenta, pomislila da, ako obrišete ostatak informacija u vezi toga o kome je riječ, mislili biste da opisuju jednog prosječnog Amerikanca. Čovjeka koji slijepo vjeruje vladi. Posve slijepo!‘, kazala je Butina.

‘Pogledajmo statističke podatke o oslobađajućim presudama na američkim sudovima. Amerikanci tako tvrdoglavo vjeruju svojoj vladi, da je kod njih postotak oslobađajućih presuda samo 0,3 posto. U Rusiji je to 30 posto. Također, ono što se piše o neznanju... Prijatelji, vidjeli smo mnogo slučajeva američkog neznanja. Za uporedbu, naša je nacija vrlo kulturna. Iako su prisutni neki problemi, nema usporedbe u pogledu toga koliko su oni podijeljeni i što se događa u SAD-u. To je prava kolekcija negativnih karakteristika...‘, kazala je Butina no tada ju je prekinuo još jedan gost u studiju, Viktor Olevič.

‘Maria, je li se i u SAD-u dogodilo da su zemlju u samo nekoliko mjeseci napustile stotine tisuća ljudi?‘, pitao je Olevič u jednom od rijetkih primjera javnog izražavanja stava da u Rusiji nije sve bajno.

Butina je tada upozorila Oleviča da je ‘kao ženu‘ pusti da dovrši svoju misao.

Olevič je ponovio da želi čuti njezin odgovor, ako ga uopće može dati.

No Butina nije odgovorila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:45