OSTVARENJE SNA

POZNATI KUHAR ODUŠEVIO NA TWITTERU Gordon Ramsay ponudio posao tinejdžeru patuljastog rasta kojeg je fakultet odbio jer je prenizak

 
Louis Makepeace, Gordon Ramsay
 Facebook Louis Makepeace, REUTERS/Mario Anzuoni

Poznati kuhar Gordon Ramsay najavio je da će 18-godišnjaku patuljastog rasta ponuditi naukovanje i praksu u svom restoranu. Ramsay je to objavio nakon što su organizatori tečaja kuhanja odbili tog mladića, uz izgovor da 'predstavlja rizik za zdravlje i sigurnost drugim učenicima', piše Independent.

Louisu Makepeaceu je najprije ponuđeno uvjetno mjesto na Sveučilištu Heart of Worcestershire, gdje je htio studirati ugostiteljstvo. No nakon što su doznali da je Makapeace visok samo 95 centimetara, navodno su povukli svoju ponudu, rekavši da bi on mogao predstavljati problem za ostalih 14 studenata.

Makepeace je rekao da je cijela ta situacija ponižavajuća, a strahovao je da bi to mogao biti kraj njegova rada u kulinarstvu.

'To me zbilja uzrujalo jer sam se jako veselio studiranju. Svi bismo trebali imati jednake prilike, no meni nije dozvoljeno da radim nešto što volim raditi', dodao je.

Nakon što je čuo da su ga na studiju ugostiteljstva odbili, Gordon Ramsay je na Twitteru napisao da takvo što ne odobrava.

'Odvratan stav, ja bih mu ponudio praksu bilo kada', napisao je Ramsay.

Njegov se tvit svidio više od 16.000 ljudi, a mnogi od njih su mu rekli neka uspostavi direktan kontakt s ovim tinejdžerom.

'Nadam se da ćeš dati ovom mladiću šansu, a učenje od tebe moglo bi mu zbilja pomoći u karijeri.'

'Ako kažeš da bi mu ponudio praksu, onda to i učini. Djela govore glasnije od riječi', neki su od komentara na Ramsayev tvit.

Makepeace je rekao da bi rad s Gordonom Ramsayem za njega bilo ostvarenje sna.

'Ako to ozbiljno misli, to bi bilo zbilja nevjerojatno. Ne mogu vjerovati da je vidio moju priču i da me podržava, ja sam njegov veliki obožavatelj. Gledam sve njegove snimke na YouTubeu i sve njegove TV emisije. Obožavam njegove recepte i stalno kuham po njima. Zbilja je nevjerojatno dobiti njegovu podršku, ne mogu vjerovati', rekao je mladić.

Naime, Makepeace boluje od stanja koje uzrokuje njegov patuljasti rast. No njegova visina nikad nije bila problem u kuhinji, a voli kuhati još otkad je bio dijete.

'U školi sam uvijek imao dosta samopouzdanja, imao sam puno prijatelja i moj patuljasti rast nikad nije bio problem', rekao je. No kako kaže njegova majka, sa sveučilišta na koje se prijavio poručili su da će mu njegova visina stvarati probleme u karijeri u kulinarstvu.

'Rekli su da nema smisla da uopće ide na njihov tečaj jer mu ionako nikad neće biti dozvoljeno da radi u kuhinji nekog restorana, čak i kad bi bilo za to kvalificiran. To je zbilja nevjerojatno', rekla je njegova majka.

S tog sveučilišta kasnije su poručili da još uvijek raspravljaju o njegovom mjestu tamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:50