POBJEDNIČKI ZANOS

Poznati srpski političar proslavio trijumf skokom među pristaše: ‘Pazar će biti mali Istanbul!‘

Rasim Ljajić ima vjerojatno najdulji ministarski staž u srpskoj politici

Rasim Ljajić

 Screenshot

Istaknuti srbijanski političar Rasim Ljajić burno je proslavio pobjedu na lokalnim izborima u rodnom mjestu - Novom Pazaru, prenosi Infolid.

Čelnik Socijaldemokratske partije Srbije nakon obraćanja brojnim članovima stranke, aktivistima i pristašama skočio je među okupljene koji su ga nosili na rukama pjevajući stranačke pjesme.

“Pobijedili smo uvjerljivo! U iduće četiri godine od Novog Pazara napravit ćemo mali Istanbul na Balkanu”, rekao je Ljajić i s automobila, na kojemu je držao govor, skočio u publiku na poziv članova stranke, objavio je Sandžak Live.

S druge strane, Usame Zukorlić je rekao da još nije gotovo i da je njegova Stranka pravde i pomirenja osvojila 11.000 glasova te da će zajedno s drugim oporbenim strankama imati 24 mandata u Novom Pazaru.

Rasim Ljajić ima vjerojatno najdulji ministarski staž u srpskoj politici. Bio je na dužnosti ministra za ljudska i manjinska prava u Savjetu ministara Srbije i Crne Gore, ministra rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije, ministra za vanjsku i unutarnju trgovinu i telekomunikacije te ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Od 2004. godine bio je predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom, a od 2006. koordinator za provođenje Akcijskog plana za završetak suradnje s Tribunalom. Na toj je poziciji 2009. godine dao otkaz jer potraga za Ratkom Mladićem nije urodila plodom.

Nakon demonstracija u Beogradu i svrgavanja Slobodana Miloševića s vlasti 5. listopada 2000., Ljajić je imenovan ministrom za nacionalne i etničke zajednice u Vladi Savezne Republike Jugoslavije.

Podsjetimo, Ljajić je skakao među publiku i prije tri i pol godine tijekom stranačkog skupa, također u Novom Pazaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:34