ODGOVOR NA INVAZIJU

Poznati srpski tajkun pod sankcijama, razvio je mrežu kontakata s obitelji Aleksandra Lukašenka

Poduzeća povezana s njim dobila su povlašteni tretman od Lukašenkova režima, uključujući i porezne olakšice

Bogoljub Karić

 Goran Sebelic/CROPIX

Srpski poduzetnik i političar Bogoljub Karić također se našao pod sankcijama Europske unije kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu. Na listi se našao zbog povezanosti s poduzećem Dana Holdings, odnosno Karić je, kako navode, zajedno s obitelji razvio mrežu poduzeća za poslovanje nekretninama u Bjelorusiji i mrežu kontakata s obitelji Aleksandra Lukašenka.

"Posebice je blisko povezan s poduzećem Dana Holdings, kao i s poduzećem Dana Astra, bivšim društvom kćeri poduzeća Dana Holdings, te je navodno bio predstavnik tih subjekata na sastancima s Lukašenkom.

Lukašenko je projekt Minsk World, koji je razvio poduzeće povezano s Karićem, opisao kao 'primjer suradnje slavenskoga svijeta'. Zahvaljujući tim bliskim vezama s Lukašenkom i osobama u njegovoj pratnji, poduzeća povezana s Karićem dobila su povlašteni tretman od Lukašenkova režima, uključujući porezne olakšice i zemljišne čestice za razvoj nekretnina. On stoga ostvaruje korist od Lukašenkova režima i podupire ga", navodi se u obrazloženju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09