JANKO, JANKO...

Poznati srpski tenisač došao Vučiću na skup, o njegovom odgovoru na pitanje ‘je li pojeo sendvič‘ bruji Srbija

Vladajuća stranka se svim silama potrudila dovesti što više članova SNS u Beograd na svoj prosvjed 26. svibnja

Janko Tipsarević

 Atsushi Taketazu/The Yomiuri Shimbun Via Afp

Nekadašnji srpski tenisač Janko Tipsarević jedan je u nizu poznatih sportaša koji su se posljednjih dana učlanili u vladajuću stranku Aleksandra Vučića.

I dok građani i dalje prosvjeduju zbog dva masakra koji su se dogodili početkom svibnja, vladajuća stranka se svim silama potrudila dovesti što više članova SNS u Beograd na svoj prosvjed 26. svibnja, piše Nova.rs.

Na okupljanju ispred Skupštine se tako našao i Tipsarević kojeg su novinari pitali ‘da li se najeo sendviča‘.

Odgovorio je s ‘da‘, što je izazvalo brojne reakcije na društvenim mrežama, što od ‘botova‘ vladajuće stranke, što od onih koje je taj njegov postupak razočarao.

‘Janko Tipsarević je u pravu. I on je pojeo sendvič za kojim opozicija žudi. I ne stidi se toga, već je ponosno došao na skup‘, pišu jedni.

Drugi se pitaju što je loše u tome što je pojeo sendvič i došao podržati skup koji je nastao kao protuteža prosvjedu protiv nasilja.

Ima i onih koji spekuliraju da će Tipsarević nakon ovoga preuzeti upravljanje terenima koje Novak Đoković vraća gradu Beogradu, a neki nabrajaju i tko je sve od poznatih došao podržati kontraprosvjed.

Inače, prosvjed ‘Srbija protiv nasilja‘ je zbog dovođenja pristaša SNS iz svih dijelova Srbije pomaknut na subotu, nakon što se nekoliko tjedana zaredom održavao petkom.

Građani su na prosvjedu ‘Srbija protiv nasilja‘ između ostalog tražili promjene u srpskom Vijeću za elektroničke medije, ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, ostavke Branka Ružića, Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića i ukidanje reality showova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:38