ŠOK U CRKVI

Pravoslavni svećenik izazvao kaos na mrežama zbog svoje propovijedi: ‘Ako nekoga treba izudarati...‘

Njegov govor brojne je nasmijao, no njegovi stavovi neke su i naljutili
 Twitter

Na pravoslavni Veliki petak, jedan je svećenik iz općine Obrenovac u Srbiji tijekom propovijedi na misi izazvao burne reakcije prisutnih, a potom i među korisnicima Twittera, nakon što je snimka djelića njegovog govora objavljena na toj društvenoj mreži.

'Da smo uvijek braća s drugima, da smo uvijek na pomoć', rekao je svećenik Nemanja Pavlović, ali ono što je uslijedilo nitko nije očekivao, piše Nova.rs.

'Ako nekoga treba izudarati, da se pošteno dogovorimo i da ga izudaramo, a ne da ga ubijemo u toj mjeri da ga previše povrijedimo, nego zna se što je mjera', rekao je ozbiljno, dodavši da je 'mjera' da se netko opomene na pravilan način, da mu bude na korist. Na njegove riječi moglo se primijetiti komešanje prisutnih na misnom slavlju.

'Treba najmudriji oko toga da se okupe', rekao je svećenik.

Njegov govor brojne je nasmijao, no njegovi stavovi neke su i naljutili.

'Ja kao vjernik i pripadnik SPC nikad veću glupost nisam čuo. Sramota je i grijeh da uopće pišem u kakvom je problemu ovaj čovjek. Naša pravoslavna vjera je vjera ljubavi, mira i poštovanja!', komentirao je jedan korisnik Twittera.

Ovo nije prvi put da je svećenik Pavlović završio u medijima. U svojoj propovijedi u ožujku 2020. dotaknuo se pitanja epidemije koronavirusa i na sebi svojstven način opisao uzroke širenja zaraze - nakon što su liječnici upozorili ljude da se ne okupljaju u velikom broju i da postoji veliki rizik od zaraze ako svi koriste istu žličicu za pričest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2023 13:59