NAPAD U FRANCUSKOJ

Pravoslavni svećenik u Lyonu upucan u trbuh dok je zaključavao crkvu, počinitelj u bijegu

Najnoviji napad na vjersku ustanovu dogodio se dva dana nakon krvoprolića u Nici
Francuska policija pretražuje ulice Lyona
 Twitter

Pravoslavni svećenik iz Grčke ranjen je u subotu popodne u Lyonu iz vatrenog oružja, a počinitelj je u bijegu, objavila je agencija France-Presse navodeći policijski izvor.

Napad se dogodio oko 16 sati dok je svećenik zatvarao crkvu.

- Snage sigurnosti i spašavanja su na licu mjesta. Izbjegavajte to područje i slijedite upute vlasti, napisalo je na Twitteru ministarstvo unutarnjih poslova.

Napadač je svećenika ranio s dva hica u predjelu trbuha, a potom pobjegao. Svećenik je odmah prevezen u bolnicu i zadobio je ozljede opasne po život, javljaju francuski mediji, a prenosi Daily Mail.

Najnoviji napad na vjersku ustanovu dogodio se dva dana nakon krvoprolića u Nici, kada je 21-godišnji Tunišanin ubio tri osobe u tamošnjoj katedrali.

Još je prerano zaključiti je li i ovo teroristički napad.

Napad u Nici dogodio se u trenutku kada se Francuska još uvijek oporavlja od ubojstva gimnazijskog profesora Samuela Patyja, kojemu je 18-godišnji čečenski terorist odrubio glavu jer je učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

Deseci tisuća ljudi prosvjeduju ovih dana u više muslimanskih i arapskih zemalja nakon izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji se zalaže za slobodu prikazivanja proroka Muhameda na karikaturama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 11:23