DUGONG

PRAZNE PLAŽE NA TAJLANDU IZMAMILE NEOBIČNA MORSKA BIĆA BLIZU OTOKA 'Bliski su morskim kravama, sporo se kreću i jako su osjetljivi...'

Dugong
 Dave Fleetham / Zuma Press / Profimedia

Skupina od više od 30 dugonga primijećena je u srijedu na pučini kod jednog tajlandskog otoka, prema snimkama iz zraka tih morskih sisavaca bliskih morskim kravama, objavio je Nacionalni centar morskih parkova.

Epidemija koronavirusa uništila je turističku industriju, stratešku za Tajland nakon što je paraliziran promet na globalnoj razini i milijuni Tajlanđana su ostali bez posla.

Odsustvo turista s tajlandskih otoka omogućilo je flori i fauni da se obnove. Rekordan broj gnijezda kornjača je primijećen na pustim plažama zemlje.

Snimke iz dronova koje je objavio Centar nacionalnih morskih parkova pokazuju dugonge koji se sunčaju u prozirno tirkiznim vodama otoka Libong na jugu zemlje.

Ta morska bića koja se sporo kreću, bliska su morskim kravama i jako su osjetljiva. Tajland nije uvijek bio raj za divlji svijet, plastični otpad zagađuje morski život kao i brodovi koji onečišćuju vodu.

Prošle godine mladunče dugogna nasukalo se na plaži na jugu zemlje i priviklo pozornost. Stručnjaci za morske životinje su ga pokušali održati na životu, ali je uginulo nekoliko mjeseci kasnije od infekcije izazvane komadićima plastike u njegovu želucu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:08