ŠEF VRHOVNE RADE

Predsjednik ukrajinskog parlamenta: ‘Novim sankcijama treba razbiti kriminalni ruski režim‘

Stefančuk je apelirao na olakšanje nacionalnih procedura za slanje pomoći Ukrajini, istaknuvši da "ako ne zaustavimo izvor patnje možemo očekivati samo gore

Ruslan Stefančuk 

 Sergei Supinsky/AFP

Predsjednik ukrajinske Vrhovne rade Ruslan Stefančuk zatražio je u svom govoru predsjednicima parlamenata EU-a uvođenje novih sankcija Rusiji kako bi se "razbila okosnica kriminalnog ruskog režima".

Potrebne su "nove i nove sankcije kako bi se razbila okosnica kriminalnog ruskog režima", kazao je Stefančuk u svom obraćanju putem video veze Konferenciji predsjednika parlamenata država članica EU-a u Brdu kod Kranja.

"Trebamo najjače sankcije Rusiji. Trebamo ratni materijal, ratnu pomoć", dodao je.

Stefančuk je apelirao na olakšanje nacionalnih procedura za slanje pomoći Ukrajini, istaknuvši da "ako ne zaustavimo izvor patnje možemo očekivati samo gore - više žrtava, više ubijenih, više izbjeglica“

"Trebamo brz odgovor na sve što se događa. Govorimo o genocidu nad ukrajinskim narodom", poručio je.

Ruska vojska započela je invaziju punih razmjera na Ukrajinu 24. veljače, a Stefančuk je podsjetio da se rat protiv Ukrajine vodi od aneksije Krima 2014.

„Prije 33 dana Rusija i njen kriminalni režim započeli su rat protiv demokracije, protiv slobode govora, protiv svega što nas definira", kazao je Stefančuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. studeni 2022 11:53