SUSRET U DOHI

Predstavnik Britanije otputovao na sastanak s talibanima: ‘Moramo osigurati siguran izlaz iz Afganistana‘

Britanska misija okončana je u subotu, kada je njezin posljednji vojni let napustio Kabul nakon što je evakuirano više od 15.000 ljudi
 Samantha Holden/AFP

Velika Britanija u izravnim je pregovorima s talibanima o sigurnom izlasku iz Afganistana za britanske državljane i Afganistance koji su radili za tu zemlju, rekao je u utorak glasnogovornik vlade.

Posebni predstavnik premijera Borisa Johnsona za afganistansku tranziciju Simon Gass otputovao je u Dohu kako bi se susreo s predstavnicima talibana, rekao je glasnogovornik u priopćenju.

"Gass se sastaje s visokim predstavnicima talibana kako bi naglasio važnost sigurnog izlaska iz Afganistana za britanske državljane i one Afganistance koji su radili s nama u posljednjih dvadeset godina", navodi se u priopćenju.

SAD je u ponedjeljak dovršio povlačenje svojih snaga iz Afganistana, okončavši 20-godišnji rat koji je kulminirao povratkom militantnih talibana na vlast.

Britanska misija okončana je u subotu, kada je njezin posljednji vojni let napustio Kabul nakon što je evakuirano više od 15.000 ljudi u dva tjedna otkako su talibani preuzeli kontrolu nad Afganistanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 05:25