POKRIVAO JE PROZORE SOBE...

PREKINUO 20 GODINA ŠUTNJE Vozač princeze Diane otkrio kako su izgledali prvi sati nakon strašne smrti voljene Lady Di

 
 Profimedia, TEMP Camerapress

Bivši službeni vozač princeze Diane Colin Tebbutt prekinuo je 20-godišnju šutnju o večeri u kojoj je obožavana 'Lady Di' poginula u strašnoj prometnoj nesreći u Parizu.

Tebbutt je bio jedan od najbližih suradnika bivše princeze, a nedugo nakon njezine smrti nalazio se u bolnici gdje se brinuo o svim obavezama koje su slijedile. Među ostalim je na prozore sobe u kojoj se nalazilo njezino tijelo brzo postavio deke i plahte kako se novinari ne bi uspjeli dočepati fotografija trupla.

Odmah je nabavio i ventilatore koje je unio u prostoriju da bi snizio temperaturu zraka. Diana je poginula 31. kolovoza 1997. godine, a Tebbutt je u četvrtak, gostujući u emisiji "Good Morning Britain" na ITV-u izjavio "da bi sve dao da je tu večer vozio on".

- Jako je teško i emotivno vidjeti osobu kako leži u krevetu, a ne u mrtvačnici - kazao je Tebbutt. - Ušao sam i unio par ventilatora da rashladim prostoriju. Kad sam se okrenuo, trepavice i kosa princeze micale su se zbog ventilatora, što me skroz šokiralo - otkrio je o detaljima te večeri.

- Morao sam se okrenuti od nje, sabrati se na trenutak i nastaviti obavljati stvari koje su morale biti obavljene.

Rekao je da je za vijest čuo u krevetu, kad su ga nazvali kasno u noći. Cijeli svijet se ovaj tjedan priprema za obilježavanje 20 godina od smrti princeze, prve supruge Charlesa, koja se od njega rastala 1996. godine.

Godinu dana nakon razvoda, tada 36-godišnja Diana upoznala je Dodija al-Fajeda s kojim je uskoro ušla u vezu. I on je poginuo u toj nesreći, a iako se nakon smrti pojavilo više teorija o uzroku, smatra se su bježeći od brojnih fotografa, prebrzo ušli u tunel nakon čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:18