ZABRANJENA LJUBAV

Preljub stoljeća: Lady Diana je imala tajnu vezu sa španjolskim kraljem Don Juan Carlosom?

Diana je to napravila kako bi učinila Charlesa ljubomornim, no nije upalilo, tvrdi Pilar Eyre, stručnjakinja o španjolskoj kraljevskoj obitelji
 AFP

MADRID/LONDON - Španjolski kralj Don Juan Carlos u svojem je 'haremu' imao više od 1500 žena, a među njima je bila i britanska princeza Diana, tako barem tvrdi Pilar Eyre, koja je o španjolskoj kraljevskoj obitelji do sada napisala punih šest knjiga, javlja Daily Mail .

Čak i fotografija, nastala tijekom posjeta princa Charlesa i Lady Di Španjolskoj 1986. godine, pokazuje kakav su odnos imali supružnici s obje strane. Dok Juan Carlos sjedi s princom Williamom, a vidno raspoložena Diana grli princa Harryja, princ Charles sjedi na kraju sofe, kao da nije dio društva.

Juan Carlos, sada 74-godišnji kralj, bio je tipičan primjer 'plave krvi', sa svim manama i vrlinama koje idu uz to. Volio je lov na medvjede, skijanje i plovidbu morem. navodno je bio toliki 'ženskar' da je jedina žena s kojom nije provodio vrijeme bila upravo njegova supruga, kraljica Sofija.

Prema Eyre, Juan Carlos i Sofija nisu spavali u istom krevetu posljednjih 35 godina. U knjigama navodi kako je nakon operacije benignog plućnog tumora 2010. godine, Juan Carlos u bolnici najviše uživao u vremenu provedenim s mladom njemačkom prevoditeljicom, 25-godišnjom Corinneom.

No, može li to zaista biti istina, da je Lady Di bila najveći 'trofej' Juan Carlosa ? Te da je upravo ona bila najveća ljubav tada 48-godišnjeg kralja?

U svakom slučaju Lady Di je, zajedno s princom Charlesom i sinovima, tijekom 80-ih više puta boravila na odmoru na Mallorci sa španjolskim kraljem i njegovom suprugom. Dok je Charles više volio druženje s drugim članovima kraljevskih obitelji, Diana je veći dio vremena provodila na plaži. Tamo je, tvrdi Eyre, Diana priznala svom tjelesnom čuvaru Kenu Wharfeu da ju Juan Carlos simpatizira.

Prema drugoj kraljevskoj biografkinji, Lady Colin Campbell, Juan Carlos i Lady Di upustili su se u preljub tijekom krstarenja sa supružnicima u kolovozu 1986., a isto su ponovili i idućeg ljeta.

- Diana je to napravila kako bi učinila Charlesa ljubomornim, no nije upalilo. Charles nije mogao manje mariti - pojašnjava Campbell.

Prema Eyre, glasine oko spomenute afere pojačale su se nakon što su se odnekuda pojavile slike razgolićene Diane. Fotografije su kružile po tržištu sve dok netko u Španjolskoj nije platio 45 tisuća dolara za njih. Nagađa se kako je to učinio upravo Juan Carlos ne bi li sačuvao ugled Lady Di .

Eyre tvrdi kako je cijelu aferu ponovo otkrila zbog kraljice Sofije.

- U mačo zemlji poput Španjolske 'ženskarenje' Kralja čini vrlo popularnim. Žene ga obožavaju jer je vrlo zavodljiv prema njima. No, ne osjećaju se tako prema kraljici Sofiji. Nju smatraju hladnom i ravnodušnom strankinjom. Htjela sam pokazati što sve ona mora trpjeti - ističe Eyre.

U zaključku dodaje kako je pokušala pronaći i Sofijine preljubnike, no nije otkrila ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:57