PREKRŠILI MJERE

Preljubnici podnijeli ostavke: Ministra zdravstva funkcije koštao strastveni poljubac s pomoćnicom

Hancock je u ostavci ponovio ispriku zbog ‘kršenja smjernica‘ i ispričao se svojoj obitelji zbog svega
Matt Hancock i Gina Coladangelo
 Tolga Akmen

Britanski ministar zdravstva Matt Hancock dao je ostavku nakon priznanja da je prekršio smjernice o covidu-19 poljubivši svoju suradnicu Ginu Coladangelo, u trenutku kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije, piše BBC.

Hancock je u ostavci koju je uputio premijeru Borisu Johnsonu napisao da Vlada 'duguje ljudima koji su toliko toga žrtvovali u pandemiji da bude iskrena kada ih iznevjeri'.

- Razumijem ogromne žrtve koje ste svi u ovoj zemlji podnijeli, a mi koji donosimo pravila moramo ih se pridržavati i zato moram dati ostavku - kazao je Hancock u videu objavljenom na svom Twitteru.

Hancock je u ostavci ponovio ispriku zbog 'kršenja smjernica' i ispričao se svojoj obitelji zbog svega.

Ostavku je dala i Coladangelo, koja je bila u nadzornom odboru ministarstva zdravstva, piše Independent.

Johnson je, piše BBC, kazao da mu je žao zbog ostavke ministra Hancocka.

Johnson je kazao da bi Hancock trebao napustiti svoju poziciju ponosan na ono što je postigao ne samo u borbi protiv pandemije, nego i prije nje.

- Zahvalan sam na vašoj podršci i vjerujem da vaš doprinos javnoj službi još uvijek nije gotov - kazao je Johnson.

Podsjetimo, nadzorne kamere u uredu Matta Hancocka snimile su ga početkom svibnja kako strastveno ljubi visoko pozicioniranu pomoćnicu Ginu Coladangelo.

Hancock, koji je u braku već 15 godina, a sa suprugom Marthom također ima troje djece, bio je u središtu vladine borbe protiv pandemije, rutinski govoreći građanima da poštuju stroga pravila i čak pozdravivši ostavku prošle godine uglednog znanstvenika koji je na sličan način prekršio pravila.

Nakon što je list The Sun objavio kontroverznu snimku, Hancock se ispričao javnosti.

Slučaj podsjeća na prošlogodišnji incident kada je Johnsonov tadašnji najviši savjetnik, Dominic Cummings, također prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bijes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:55