PADA VLADA?

Premijer Crne Gore: ‘Spreman sam podnijeti ostavku‘

Inače, Abazovićeva vlada nedavno je ostala bez većinske podrške u parlamentu

Dritan Abazović

 Antonio Balić/Cropix

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras u intervjuu Televiziji Vijesti da je spreman podnijeti ostavku reagirajući tako na priopćenje stranke Demokratska Crna Gora, prenosi Klix.ba.

Abazović je rekao da načelno podržava stav Predsjedništva Demokratske Crne Gore, koje je poručio da bi "najbolje bilo" da premijer Abazović podnese ostavku. Također su pozvali skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego što se izaberu četiri člana Sudskog vijeća i barem jedan sudac Ustavnog suda.

- S obzirom na to da moramo imati širi konsenzus oko deblokade pravosuđa i Ustavnog suda, idemo svi dati doprinos tome i reći, dobro, idemo na nove izbore, rekonstrukciju vlade ili neki drugi model, ali da prije toga odradimo zajednički posao. Ako je to neki put, spreman sam podnijeti ostavku, rekao je Abazović.

Na pitanje urednika emisije TV "Vijesti" je li vrijeme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je vlada predlagala funkcionira, prenio je Tanjug.

- Crna Gora je u mnogome drugačija od 30. kolovoza 2020. godine i svi procesi koji su se dogodili nisu nanijeli štetu Crnoj Gori. To je bila naša obaveza. Ponekad se osjećamo usamljeno u obrani građanske Crne Gore, ali najvažnije je da proces traje i to više nitko ne može zaustaviti, rekao je Abazović.

Inače, Abazovićeva vlada nedavno je ostala bez većinske podrške u parlamentu kada joj je podršku otkazala Demokratska partija socijalista.

Abazoviću se najviše zamjera što je pristao na potpisivanje ugovora države sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Crnogorski domoljubi tvrde da je nacrt Temeljnog ugovora napisan u Beogradu te da se SPC-u, između ostalog, daju crnogorska povijesna i kulturna blaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:51