POSJET FRANCUSKOJ

PREMIJER MILANOVIĆ PUTUJE U PARIZ S Ostojićem i Vesnom Pusić bit će u mimohodu protiv terorizma

Gunja, Rajevo Selo, 151214.Premijer RH Zoran Milanovic i ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritas posjetili su Gunju i Rajevo Selo gdje su pogledali kako tece obnova u poplavi unistenih objekata.Na fotografiji: premijer Zoran Milanovic u Gunji.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / Vlado Kos, copyrighted

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će u nedjelju na mimohodu za obranu republikanskih vrijednosti što se organizira u Parizu, objavljeno je u subotu iz vlade.

Na tome skupu zakazanom nakon ubojstva dvanaest osoba u terorističkome napadu na satirički tjednik Charlie Hebdo, sudjelovat će najviši dužnosnici Europske unije i vođe europskih zemalja.

Milanović u Pariz ide na čelu hrvatskog izaslanstva u kojem će biti i ministri unutrašnjih i vanjskih poslova Ranko Ostojić i Vesna Pusić.

Dolazak su već najavili predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, britanski, španjolski i talijanski premijer David Cameron, Mariano Rajoy i Matteo Renzi, a očekuje se da će sudjelovati i njemačka kancelarka Angela Merkel. Dolazak je potvrdio i turski premijer Ahmet Davutoglu, a iz Rusije šef diplomacije Sergej Lavrov.

Veliki "republikanski mimohod" kojim se želi poduprijeti slobodarski duh tjednika koji je bio žrtvom terorističkog napada u srijedu predviđen je na poziv gotovo svih političkih, vjerskih i sindikalnih čelnika. Predviđena su i okupljanja u svim većim francuskim gradovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:16