NEOČEKIVANA SMRT

Preminuo još jedan Putinov saveznik, prorežimski novinar Sungorkin: ‘Bio je domoljub, izvanredna i darovita osoba‘

Sungorkin je pao u nesvijest nekoliko minuta nakon što je predložio njihovoj grupi da pronađu ‘neko lijepo mjesto za ručak‘

Vladimir Sungorkin i Vladimir Putin

 Alexei Druzhinin/Zuma Press/Profimedia/Alexei Druzhinin/Zuma Press/Profimedia

Još jedan saveznik Vladimira Putina iznenada je preminuo ovaj tjedan. Vladimir Nikolajevič Sungorkin (68) umro je u srijedu od moždanog udara, piše N1. Bio je glavni urednik ruskih državnih novina Komsomolskaya Pravda. Novine su izvijestile da je umro ‘iznenada‘ nakon što je pokazao znakove ‘gušenja‘ tijekom putovanja.

‘Dogodilo se iznenada, ništa nije upućivalo na ovo. Bili smo u selu Roščino. Vozili smo se, već smo se probijali prema Habarovsku, planirali smo stići navečer, a potom u Moskvu. Sve je bilo u redu‘, napisao je za KP njegov kolega Leonid Zakharov, koji ga je pratio na poslovnom putu.

Prema Zakharovu, Sungorkin je pao u nesvijest nekoliko minuta nakon što je predložio njihovoj grupi da pronađu ‘neko lijepo mjesto za ručak‘.

‘Tri minute kasnije Vladimir se počeo gušiti. Izveli smo ga na svježi zrak, već je bio u nesvijesti… Ništa nije pomoglo. Liječnik koji je obavio prvi pregled rekao je da je po svemu sudeći riječ o moždanom udaru, ali to je prvi zaključak‘, napisao je njegov kolega.

Ovo je još jedna u nizu iznenadnih smrti glavnih Putinovih saveznika ovog mjeseca. Tijekom vikenda je Ivan Pečorin, direktor zrakoplovstva za Rusku korporaciju za razvoj Dalekog istoka i Arktika, također poginuo, a ruski mediji su objavili da je umro nakon ‘pada s broda‘ u Vladivostoku.

Ruski predsjednik je jučer izrazio sućut zbog smrti novinara, istaknuvši njegovu odanost svom pozivu.

‘Smrt Vladimira Nikolajeviča Sungorkina veliki je gubitak za domaće novinarstvo, za sve nas. Bio je domoljub, izvanredna, kreativno darovita, talentirana osoba‘, poručio je Putin, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:56