LEGENDARNI NERADNIK

Preminuo najljeniji čovjek na svijetu, nezahvalnik koji nije radio 50 godina: ‘Samo budale rade!‘

Ovaj vječiti korisnik naknade za nezaposlene navukao je bijes ostalih građana na sebe jer je odbijao svaki ponuđeni posao i radije živio od države

Arno Dübel

 Lars Berg/Imago Stock&people/Profimedia/Lars Berg/imago Stock&people/profimedia

Arno Dübel (67), kojeg su mnogi smatrali najnezahvalnijom nezaposlenom osobom u Njemačkoj preminuo je u Sveučilišnoj bolnici Hamburg-Eppendorf, piše Bild.

Ovaj vječiti korisnik naknade za nezaposlene proslavio se izjavama poput ‘Svatko tko radi je glup‘ navukao je bijes ostalih građana na sebe pojavljivanjem u popularnim talk showovima poput ‘Arabelle‘ u kojima je objašnjavao kako odbija svaki ponuđeni posao i radije živi od države.

image

Arno Dübel

Lars Berg/Imago Stock&people/Profimedia/Lars Berg/imago Stock&people/profimedia

Često se hvalio kako nije radio desetljećima te bio ponosan na tu činjenicu.

No, kako to obično biva, svojim pojavljivanjem na raznim televizijama stekao je stanovitu slavu koju je kasnije pokušao unovčiti.

Dübel je 2010. snimio svoju prvu pjesmu "Der Klugere kippt nach", no izostala je pozitivna reakcija publike. Na svom prvom nastupu uživo zalili su ga pivom i izviždali. Dübela to nije pokolebalo pa je godinu dana kasnije snimio još jedan singl pod nazivom "Lijepo mi je".

Iako je pjesma dospjela u top 100 najprodavanijih singlova, Dübel nije od nje ostvario značajan prihod.

U međuvremenu je Dübel čak imao i menadžera koji mu je obećavao da će od njega napraviti glumačku zvijezdu, ali ni od toga nije bilo ništa. Nastavio je živjeti od državne pomoći, provodeći posljednje godine u domu za umirovljenike.

Inače, Dübel je nakon završetka osnovne škole s 16 godina čak i pokušao ući na tržište rada, no ta je avantura kratko trajala.

- Radio sam kao soboslikar dvije godine, no dao sam otkaz. Jednostavno nisam imao više motivacije - kazao je jednom prilikom Dübel.

Od 1974. živio je od državne potpore, prikupivši tijekom godina tisuće i tisuće eura. Godine 1986. obolio je od plućne bolesti, koja je s vremenom postala kronična te se nagađa da bi to mogao biti razlog njegove smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:28