ODLAZAK VELIKANA NJEMAČKE POLITIKE

Preminuo veliki prijatelj Hrvatske Hans-Dietrich Genscher

Genscher je od 1974. do 1992. bez prekida obnašao dužnost ministra vanjskih poslova, duže nego bilo koji drugi političar do danas
 Reuters

BERLIN - Bivši njemački ministar vanjskih poslova Hans-Dietrich Genscher, koji je imao ključne uloge u ujedinjenju Njemačke početkom devedesetih godina prošlog stoljeća i međunarodnom priznanju Hrvatske, umro je u dobi od 89 godina, objavio je u petak njegov ured.

Ured je u izjavi priopćio da je Genscher umro od posljedica zastoja rada srca u četvrtak navečer u svom domu, okružen obitelji. Genscher je godinama bio visoki dužnosnik njemačkih liberala, a vrhunac karijere imao je kao prvi ministar vanjskih poslova ujedinjene Njemačke. Također je bio jedan od ključnih zagovornika hrvatske neovisnosti.

Genscher je od 1974. do 1992. bez prekida obnašao dužnost ministra vanjskih poslova, duže nego bilo koji drugi političar do danas. Bio je ministar vanjskih poslova za vrijeme kancelara Willyja Brandta, Helmuta Schmidta i Helmuta Kohla.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:28