RODITELJI IZ PAKLA

Premlaćivali, trovali i izgladnjivali dječaka do smrti: ‘Nije ga spomenula, žalila je samo sebe‘

Emma Tustin osuđena je na doživotnu kaznu zatvora, a Thomas Hughes na 21 godinu zbog mučenja i ubojstva njegova sina

Ubojstvo Arthura Labinjo-Hughesa

 Profimedia

U Velikoj Britaniji svakoga se dana u medijima pojavljuju novi detalji iz života Emme Tustin i Thomasa Hughesa, maćehe i oca koji su u petak osuđeni na zatvorske kazne zbog brutalnog ubojstva i zlostavljanja Hughesovog sina, malenog Arthura Labinjo-Hughesa, koji je u trenutku smrti imao tek šest godina.

Thomas Hughes (29) je proglašen krivim za ubojstvo iz nehata, dok je njegova partnerica Emma Tustin (32) osuđena za ubojstvo dječaka koji je bio, kako pišu britanski mediji, podvrgnut pravoj kampanji zlostavljanja, trovanja, premlaćivanja i izgladnjivanja, kako je izvijestio Sky News.

Tustin je osuđena na doživotnu kaznu zatvora s minimalno 29 godina iza rešetaka na sudu u Coventryju, dok je Thomas Hughes dobio 21 godinu za ubojstvo iz nehata i okrutnost nad djetetom.

Doživio je, kao je pisao Wales Online, najgore od ljudskosti - morao je mirno stajati licem okrenutim zidu satima, iz dana u dan, izložen prijetnjama i torturi ako bi se usudio pokušati sjesti da malo odmori, trpio je teška premlaćivanja i tijelo mu je stalno bilo u modricama od stalnih batina.

image

Emma Tustin Thomas Hughes

West Midlands Police

Otac i njegova djevojka uskraćivali su mu hranu i vodu, a zlostavljali su ga i podmuklo, prikriveno - trovali su ga solju.

Dana 16. lipnja 2020. Arthur je kolabirao od ozljeda koje su se pokazale smrtonosnim. Bio je toliko slab da je jedva mogao podići svoju deku s poda dnevnog boravka na kojem je bio prisiljen spavati.

Tog poslijepodneva, Arthurova maćeha je, kako je izvijestio velški medij, izvela još jedan, posljednji napad, brutalno tresući njegovom glavom naprijed i natrag te udarajući njome o zidove i o pod.

Njegov otac otvoreno je poticao nasilje prema sinu.

Arthur je hitno prevezen u dječju bolnicu u Birminghamu, ali su oštećenja mozga bila fatalna. Preminuo je na odjelu intenzivne njege 17. lipnja 2020.

Njegovo krhko i izgladnjelo tijelo bilo je prekriveno sa 130 modrica, dječak je zadobio ozljede na 93 različita mjesta na tijelu, uključujući glavu, ruke, noge, stopala i torzo.

Emma Tustin, navodi portal, dok je čekala suđenje nikada nije rekla ni riječi o dječaku, barem je tako tvrdila njezina bivša zatvorska cimerica.

image

Arthur Labinjo-Hughes probudio se prije nego je kolabirao od fatalnih ozljeda

Wmp/Swns/Swns/Profimedia

Suđenje je do u detalje razotkrilo sav užas njezine kampanje nasilja i mučenja dječaka. Dok je bila u pritvoru tijekom suđenja, nije izrazila žaljenje ili kajanje zbog dječakove smrti.

Dapače, jedini put kada je pustila suzu, učinila je to iz samosažaljenja, zbog sebe, i to nakon što ju je Arthurov otac ignorirao na sudskom ročištu.

The Sun je u ponedjeljak objavio fotografije nasmiješenog para kako uživaju i hlade se u hidromasažnoj kadi, dok je dječak obučen u debeli kombinezon bio prisiljen satima stajati u hodniku za vrijeme proljetnog toplinskog udara.

Oboje se smiješe u kameru vlažne kose nakon što su se ohladili u vodi u objavi na Instagramu, šest tjedana prije nego što je Arthur ubijen.

Prema snimkama, na kojima se vidi i kako uživaju u sladoledu, piše list, čini se da je okrutni par uživao u Arthurovoj patnji dok je za to vrijeme bio zatvoren u hodniku na vrućini.

Tustin je snimila više od 22 fotografije i video snimke Arthura u kojima naglašava užasno zlostavljanje koje je trpio.

Porotnici su bili prisiljeni gledati krajnje uznemirujuće isječke slabašnog dječaka na kojima više puta viče "nitko me ne voli" i "nitko me neće hraniti".

image

Arthur Labinjo-Hughes

Swns/Swns/Profimedia

Arturov ožalošćeni djed Peter Halcrow pozivao je da par do kraja života bude u zatvoru.

"Nikad više ne smiju ugledati svjetlo dana. Za njih nikakva kazna nikada ne bi mogla biti dovoljna", rekao je Halcrow.

"Nikad nisam bio za smrtnu kaznu jer znam da sudovi mogu pogriješiti, ali po mom mišljenju oni su izgubili pravo na život. To će opteretiti porezne obveznike, ali kako nemamo smrtnu kaznu, oni sigurno nikada ne bi trebali izaći iz zatvora".

U međuvremenu je objavljeno kako su Emmu Tustin, dok je bila u pritvoru, cimerice trovale solju kao što je ona Arthura trovala na isti način, u znak osvete za njegovo mučenje.

Njezina bivša cimerica iz ćelije, kao piše The Sun, tvrdi da su zatvorenice sipale sol u njezine nakon što su doznale za njezino užasno zlostavljanje posinka.

Razine soli u Arthurovom tijelu bile su tako visoke da je osoblje u bolnici mislilo da im je oprema pokvarena pa pogrešno očitava.

Nekoliko sati prije smrtonosnog napada, Arthur je pojeo najmanje 34 grama soli, što odgovara omjeru od šest žlica.

Bio je toliko slab od trovanja da se nije mogao ni odupirati kad ga je Tustin premlaćivala.

Njezina bivša cimerica Elaine Pritchard dala je izjavu za Sunday Mirror.

image

Arthur Labinjo-Hughes

Bradley Collyer/Pa Images/Profimedia

"Neke od stvari koje smo učinili bile su okrutne, ali ona je bila okrutnija prema Arthuru pa je to zaslužila".

Također je rekla da je Tustin kukavica koja je lagala zatvorenicama, tvrdeći da je u zatvoru jer je Arturov otac "zanemarivao" svoga sina.

"Emma nije rekla ništa o Arthurovoj smrti. Nikada ga nije spomenula"

Kaže kako je 32-godišnjakinja samo "žalila samu sebe", ali da bi se "smijala i šalila" preko telefona, unatoč tome što joj se sudilo zbog mučenja dječaka.

"Jednog dana se vratila s ročišta izjašnjavanja o krivnji, bila je uznemirena pa sam je pitala što nije u redu.

"Rekla je: Nije me pogledao, Tom me nijednom nije pogledao. To je bio jedini put da sam je vidjela uznemirenu zbog nečega".

Elaine tvrdi da je istinu o njezinim mučnim zločinima doznala tek kada je u njihovoj ćeliji pronašla dokumentaciju o njezinom slučaju i došlo je do svađe.

"Razbjesnila sam se jer sam pročitala da je on (Arthur) imao 130 modrica i pitala sam kako to nije primijetila kad ga je kupala. Rekla je kako mu je samo davala ručnik. Pritisnula sam zvono i rekla da ću, ako je zatvorski službenici ne izvuku van, ja ostati tamo jako dugo".

Tustin je zatim premještena u drugu ćeliju, prije nego što su i druge zatvorenice otkrile da je bezosjećajno otrovala Arthura solju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:46