ISTRAŽIVALI UBOJSTVO RUSKOG VOJNIKA

PRETUKLI NOVINARE BBC-a U RUSIJI 'Dok su nas ispitivali u policiji obrisali su sve što smo snimili'

Armed masked men who call themselves members of Ukraine's disbanded elite Berkut riot police force stand at their checkpoint under a Russian flag on a highway that connect Black Sea Crimea peninsula to mainland Ukraine near the city of Armyansk, on February 28, 2014. The spiralling tensions in a nation torn between the West and Russia took today a severe new turn when Ukraine's interim president Oleksandr Turchynov accused Russian soldiers and local pro-Kremlin militia of staging raids on Crimea's main airport and another base on the southwest of the peninsula where pro-Moscow sentiments run high. AFP PHOTO / VIKTOR DRACHEV
 VIKTOR DRACHEV

Televizijska ekipa BBC-ja napadnuta je u gradu Astrakanu na jugu Rusije. Istraživali su ubojstvo ruskog vojnika u blizini granice s Ukrajinom.

Napadači su pretukli kamermana i razbili njegovu kameru. Kasnije su u policijskoj postaji shvatili da su izgubili sav snimljeni materijal.

BBC je uputio službeno prosvjedno pismo ruskim vlastima i zahtijevaju hitnu istragu.

Policija u Astrakanu pokrenula je kriminalističku istragu, javlja ruska novinska agencija Interfax.

Novinarska ekipa napuštala je jedan gradski kafić kad je agresivni trojac prišao njihovom automobilu. Prvo su se verbalno sukobili s njima, a zatim ih i fizički napali.

Kamermanu su istrgnuli kameru iz ruke, srušili ga na pod i iscipelarili, razbili kameru o pod, a zatim brzo pobjegli automobilom.

Ekipa je trenutnom na sigurnom u Moskvi.

Nakon napada proveli su četiri sata na ispitivanju u policijskoj postaji, a tvrde da su vlasti za to vrijeme dirale njihovu opremu ostavljenu u automobilu.

Svi podaci s hard diska i nekoliko USB stickova su izbrisani, tvrde BBC-jevi novinari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:38