ISTRAGA U ITALIJI

Prevarant koji je slavnima ‘izmuzao‘ 500 mil. eura poginuo u misterioznoj nesreći: Tijelo mu je pronađeno spaljeno

Talijanska policija istražuje misterioznu prometnu nesreću u Rimu u kojoj je na motoru poginuo kontroverzni investitor Massimo Bochicchio

Massimo Bochicchio i surpuga Arianna Iacomelli

 Facebook

Talijanska policija istražuje misterioznu prometnu nesreću u Rimu u kojoj je na motoru poginuo kontroverzni investitor Massimo Bochicchio optužen za krađu milijuna eura od svojih slavnih klijenata. Njegovo je tijelo nađeno spaljeno gotovo do neprepoznatljivosti nakon što je BMW-ov motor kojeg je vozio na periferiji grada sletio s ceste, zabio se u zid i zapalio 19. lipnja.

Inače, 56-godišnji Bochicchio trebao je sudu priložiti dokaze nakon što je, navodno, u džep stavio oko 500 milijuna eura koje su mu dali investicijski klijenti poput Antonia Contea, bivšeg Chelseajeva i trenutno Tottenham Hotspurova menadžera, a koji je, vjeruje se, ostao bez više od 20 milijuna eura.

Bochicchiova lista imućnih klijenata, na kojoj je bio i bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi, priskrbila mu je usporedbe s lažnim njujorškim investitorom Berniejem Madoffom, koji je pak preminuo prošle godine.

Istražitelji također vjeruju kako je ukrao i novac od ulagača iz kriminalnog miljea koji su njegove usluge koristili za pranje novca sa svojih računa u inozemstvu, što je pokrenulo i medijska nagađanja kako je njegov BMW motor sabotirao netko od prevarenih ulagača, s obzirom na to da u jednom od izvješća stoji kako je motor planuo prije samog sudara.

U policijskim prisluškivanjima iz 2020., koja su procurila u talijanske medije, jedan je prevareni klijent ispričao Bochicchiovoj ženi kako je čekao ispred svoje kuće da se Bochicchio pojavi jer ga je htio upozoriti da će se "nešto dogoditi".

"Čekamo rezultate testova na motociklu, no Bocacchio mi nikad nije rekao da je dobivao prijetnje", kazao je njegov odvjetnik Gianluca Tognozzi.

Inače, broker je obećao veliki povrat investicija svojim klijentima koje je upoznao u Circolo Anieneu, jednom od najstarijih talijanskih sportskih klubova, gdje se navodno hvalio svojim prijateljstvom s Giovannijem Malagom, počasnim predsjednikom.

image

Giovanni Malago

Domenico Cippitelli/Nurphoto Via AFP

Njegove priče o čudesnim ulaganjima u Sinagapuru, Hong Kongu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima priskrbile su mu poslove s arhitektima, izvršnim direktorima, visokopozicioniranim liječnicima i profesionalnim nogometašima, a za to vrijeme je od zarade živio prilično luksuznim životom.

Kako bilo, kad su klijenti počeli tražiti dokaze o dobiti, napustio je Italiju 2020., baš u vrijeme kad je jedinica talijanske porezne policije za gospodarski i financijski kriminal sa sjedištem u Milanu otvorila istragu koja je dovela do zapljene gotovo 11 milijuna eura imovine, uključujući Picassovo djelo i Bochicchiov stan u Cortini D'Ampezzo, luksuznom alpskom skijalištu.

Nakon što je uhićen na temelju Interpolove tjeralice u Jakarti u srpnju 2021., Bochicchio je prebačen nazad u Italiju na suđenje.

Prisluškivani telefonski pozivi iz istrage koji su tijekom ovog tjedna procurili u javnost otkrivaju koliko su ulagači bili impresionirani njegovim navodnim prijateljstvom s Malagom, predsjednikom talijanskog Olimpijskog odbora.

S druge strane, Malago je negirao kako je Bochicchiju dao ikakav novac za ulaganje tvrdeći: "On je nevjerojatan, pravi fenomen, ali je lud i ne bi mi nikada palo na pamet potrošiti jedan euro na zajedničku investiciju s njim".

Istražitelji se sad samo mogu nadati da će i bez Bochicchijeve pomoći eventualno moći ući u trag milijunima koje je sakrio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:24