TRIJUMF ŽIVOTA

PREŽIVJELA JE OBA SVJETSKA RATA, ŠPANJOLSKU GRIPU, A SADA JE POBIJEDILA KORONU Nizozemka (107) najstarija osoba na svijetu koja je preboljela Covid-19

 
Ilustracija
 Passaro/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia

107-godišnja Nizozemka oporavila se od koronavirusa i tako najvjerojatnije postala najstarija osoba na svijetu koja je preboljela covid-19.

Cornelia Ras razboljela se 17. ožujka, dan nakon 107. rođendana, izvijestile su nizozemske novine AD, nakon što je bila na misi s drugim štićenicima staračkog doma na Goeree-Overflakeeu, otoku na jugozapadu zemlje.

Njoj i još 40 štićenika koji su bili na misi naknadno je dijagnosticiran virus.

U međuvremenu je dvanaest osoba iz te skupine umrlo, no liječnici su gospođi Ras u ponedjeljak priopćili da je pobijedila zarazu.

"Nismo očekivali da će ovo preživjeti", rekla je novinama njezina nećakinja Maaike de Groot.

"Ne uzima lijekove, i dalje dobro hoda, a svaku večer klekne kako bi zahvalila Gospodinu. Kako stoje stvari, čini se da će tako nastaviti", kazala je.

Prije Cornelije Ras, najstarija dokumentirana osoba koja je preživjela koronavirus bio je 104-godišnji Amerikanac Bill Lapschies.

Nizozemska je potvrdila u četvrtak još 148 smrtnih slučajeva od koronavirusa tako da ih je sada ukupno 2.396. Zaraženih je oko 21.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 03:46