SLUČAJ ‘J**** SE!‘

Priča o braniteljima Zmijskog otoka dobila veliki preokret: ‘Vjerujemo da su dečki živi!‘

U šturom priopćenju navodi se da je primljena informacija o njihovoj mogućoj lokaciji i da je u tijeku akcija spašavanja koju vodi ukrajinska vojska

Zmijski otok

 Profimedia

Ukrajinski vojnici koji su branili Zmijski otok od ruske mornarice možda su živi, najnovija je informacija iz Odjela za graničnu policiju Ukrajine. U šturom priopćenju navodi se da je primljena informacija o njihovoj mogućoj lokaciji i da je u tijeku akcija spašavanja koju vodi ukrajinska vojska.

Slučaj napada na Zmijski otok došao je u fokus javnosti u četvrtak navečer kada je u javnost puštena radio-komunikacija branitelja otoka i ruskog vojnog broda koji je išao prema njima.

- Javljam vam se s ruskog vojnog broda. Predlažem vam da položite oružje, predate se i da tako izbjegnite krvoproliće i nepotrebne žrtve. Ako ne pristanete, bombardirat ćemo vas - javljaju s ruskog broda.

Odgovor s ukrajinske strane je bio:

- Poruka ruskom vojnom brodu - je*** se!

To je bila i posljednja poruka branitelja, a predsjednik Volodimir Zelenski je iste večeri rekao da su svih 13 Ukrajinaca ubijena u borbi s neprijateljem. Međutim, danas je došlo do velikog preokreta i Ukrajinci su branili otok možda su živi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:15