TRAGEDIJA

Prigovorio gostu kafića zbog nenošenja maske, ovaj ga gurnuo na pod, 80-godišnjak umro u bolnici

Donalda Lewinskog (65) teretit će za teško kazneno djelo, odnosno ubojstvo iz nehaja, a on poručuje: ‘Nisam kriv‘
 Ilustracija/David Herraez Calzada/Panthermedia/Profimedia

Rocco E Sapienza (80) preminuo je nakon što se krajem rujna u jednom kafiću u u zapadnoj Seneci u New Yorku sukobio s muškarcem koji u zatvorenom prostoru nije nosio zaštitnu masku.

Donald M Lewinski (65), koji je ignorirao preporuke epidemiologa, tijekom verbalne prepirke gurnuo je Sapienzu na tlo, a on je pri padu na tlo udario glavom i izgubio svijest, priopćili su tužitelji okruga Erie.

Nesretni starac umro je u bolnici 1. listopada, a kao uzrok njegove smrti navodi se trauma uzrokovana jakom tupom silom.

Lewinskog će sad teretiti za teško kazneno djelo, odnosno ubojstvo iz nehaja, objavio je The Guardian.

Odvjetnik Barry Covert kaže kako će se njegov klijent izjasniti da nije kriv, a Sapienzinu smrt nazvao je - tragedijom.

- Pregledao sam snimku nadzorne kamere iz kafića i čini se kako je gospodin Sapienza došao iz drugog dijela lokala kako bi potaknuo sukob s mojim klijentom - rekao je Covert.

Podsjetimo, u svibnju je zaštitar u trgovini Family Dollar u Flintu u Michiganu smrtno stradao nakon što je zabranio ulazak kupcu koji također nije nosio zaštitnu masku.

Dva mjeseca poslije, u srpnju, u Francuskoj je ubijen vozač autobusa - napala ga je skupina ljudi kojima je on zabranio ulazak u vozilo bez maski. Nasilnici su ga pretukli, a muškarac, koji je zadobio teške ozljede mozga, preminuo je u bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:38