ROĐAK UBIJENOG ZA JL

‘Prijatelj vozi isti auto, mislili su da je to on i pozvali ga na piće. Čovjek je izašao i ispalio rafal‘

‘Taj dečko nije pio, pušio ni drogirao se, otac mu je vojno lice, znam ga, što se tu desilo?‘

Mihailo Mihailović

 Robert Fajt/Cropix

- Bilo ih je 20, gore su se družili i na neki način slavili rođenje dvoje djece u našem selu. Trebao sam i ja biti s njima. Oko 19 sati sam završio s poslom, pokupio sam djevojku u Smederevu i došli smo kući. Čuo sam se s njima oko 23.15 i odlučili smo im se pridružiti. Koju minutu poslije izašli smo iz kuće, počela je dolaziti policija i hitna. Zaustavili su nas. Pitao sam susjeda što se dogodilo. Rekao je: Neko je pucao. Kaže mi: Tvoj Lazo je ranjen, ima mrtvih - rekao je za Jutarnji list Mihailo Mihailović 22-godišnjak iz Malog Orašja. Dvije godine mlađi rođak mu Lazar, nažalost, nije više na popisu ranjenih žrtava Uroša Blažića, već na onom crnom popisu - mrtvih.

Odmah nakon što je to čuo zvao je Lazarov telefon, javio mu se jedan od preživjelih prijatelja.

- Kaže mi: Ne znam što se događa, netko je izašao iz auta i pucao na sve nas, ima mrtvih i ranjenih koliko hoćeš".

Mihailo potvrđuje da je njegov Lazar bio u vezi s djevojkom iz Dubone, sestrom policajca, koju je također tamo usmrtio ubojica Uroš B.

Kaže da u jednoj ulici živi njih sedmorica istog godišta, godinu razlike.

- Marko ima 18 godina, ostao je isto mrtav na licu mjesta, P. je ranjen i u umjetnoj komi isto kao i A., ona je 2006. godište - priča Mihailo.

Pita se što se moglo dogoditi Urošu, kaže "taj dečko nije pio, pušio niti se drogirao, otac mu je vojno lice radi, mu u vojsci, znam ga, što se tu desilo?"

- Mada, svi u to familiji opičeni - zaključuje Mihailo.

image

Mihailo Mihailović

Robert Fajt/Cropix

- Čuo sam od policije da se posvađao u Duboni i tamo ubio te ljude, pa krenuo za Smederevo, vidio ovdje skup, prošao ih, pa se vratio. Jedan naš prijatelj vozi isti takav automobil, onu su mislili da je to on i još ga pozvali na piće. Kada je izašao, vidjeli su da to nije on. Čovjek je izvadio pušku i krenuo prema njima, kako su svi sjedili, samo je opalio rafal. Tko je stigao pobjeći pobjegao je. Kažu da je ispalio dvaput po 30 metaka iz spremnika automatske puške - priča šokirani Mihailo, dodajući da su mi to pričali i ozlijeđeni prijatelji i trojica koja su se spasila bijegom preko njive.

Jednom od njih je ubijen rođak, ovaj je mladić metak izbjegao za malo, govori on.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 18:57