DVOSTRUKI ŽIVOT

Prijatelji frapirani, obitelj u suzama: Upravo je uhićen čovjek koji je u SAD-u 3 puta bio najtraženija osoba!

Susjedi su ga smatrali ‘stupom zajednice‘ i bili zapanjeni ovom viješću kao i činjenicom da Santini zapravo ima 65, a ne 80 godina

Donald Santini na sudu

 Douglas R. Clifford/Zuma Press/Profimedia/Douglas R. Clifford/zuma Press/profimedia

Donald Santini (65) uhićen je prošli tjedan u južnoj Kaliforniji nakon što je 40 godina proveo u bijegu jer je 1984. godine nasmrt zadavio Cynthiju ‘Cindy‘ Ruth Wood (33) u Bradentonu na Floridi.

Riječ je o bjeguncu koji je tri puta bio najtraženija osoba u Americi - 1990., 2005. i 2013. godine - a na toj je listi ostao sve dok policajci ovog lipnja nisu dobili njegov zahtjev za izradu putovnice. Određen mu je pritvor bez jamčevine, a sudac u Tampi u četvrtak ga je nazvao ‘definicijom rizika od bijega‘, piše Daily Mail.

Nakon uhićenja Santini je čak napisao pismo lokalnoj novinskoj stanici u kojem, između ostalog kaže: "Razlog zbog kojeg sam mogao tako dugo bježati je život pun ljubavi i poštovanja.”

- Stvari nisu onakve kakvima se čine. Trebam odvjetnika koji me ne pokušava progurati kroz sustav da me ušutka. Problem je što nemam novca - dodao je.

image

Donald Santini na sudu

Douglas R. Clifford/Zuma Press/Profimedia/Douglas R. Clifford/zuma Press/profimedia

Četiri desetljeća je Santini živio pod imenom Wellman Simmonds nedaleko od San Diega u gradiću Campo, koji ima 3000 stanovnika. U ožujku 1990. godine oženio se i ubrzo dobio kćer koja je nakon uhićenja bila uvjerena da njezin otac nije mogao napraviti ono za što ga se optužuje.

“Nedostaješ mi tata. Ostani jak.”, poručila je na društvenim mrežama.

Santini je živio u seoskoj kući u kojoj je postavio nadzorne kamere i bodljikavu žicu kada je služio kao predsjednik Lake Morena Views Mutual Water Company. Često se pojavljivao na javnim skupovima, a susjedi su ga smatrali ‘stupom zajednice‘ pa su bili zapanjeni ovom viješću. Kao i činjenicom da Santini zapravo ima 65 godina, iako im se predstavljao kao 80-godišnjak.

image

Donald Santini na sudu

Douglas R. Clifford/Zuma Press/Profimedia/Douglas R. Clifford/zuma Press/profimedia

U pismu u kojem je prosvjedovao zbog uhićenja i pokušao dokazati svoju nevinost dok je u zatvoru čekao izručenje u San Diegu, Santini je tvrdio je da je bio aktivan u lokalnom Rotary klubu i da je vlasnik tajlandskog restorana. Ispričao se za svoje greške iz prošlosti, ali nije spominjao ubojstvo Cynthije Wood kad jednu od njih. Dužnosnici pak tvrde da to ubojstvo nije bio njegov jedini nasilni zločin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:21