SPROVOD KRALJICE

Prije 25 godina William i Harry ispratili su svoju majku. Sada su hodali uz lijes voljene bake

Braća, koja su posljednjih godina u zategnutim odnosima, bila su u svečanoj povorci od Buckinghamske palače do Westminster Halla

Princ William i princ Harry na sprovodu kraljice Elizabete

 Justin Ng/Avalon/Profimedia/Justin Ng/Avalon/Profimedia

Prinčevi William i Harry u srijedu su jedan uz drugoga hodali uz lijes bake, kraljice Elizabete, prizor nalik onome od prije 25 godina kada su ispraćali svoju majku princezu Dianu.

Braća, koja su posljednjih godina u zategnutim odnosima, bila su u svečanoj povorci od Buckinghamske palače do Westminster Halla, gdje će kraljičino tijelo biti izloženo do pogreba u ponedjeljak.

Njihov otac, kralj Charles III. hodao je ispred njih zajedno s ostalom Elizabetinom djecom. Karlova supruga Camilla, Williamova Kate i Harryjeva Meghan automobilom su stigle u dvoranu u sklopu parlamenta.

Godine 1997., nakon što je Diana u 36. godini poginula u prometnoj nesreći u Parizu, William i Harry, tada 15-godišnjak i 12-godišnjak, hodali su središtem Londona uz njezin lijes, jedan od prizora koji je obilježio njihov život.

Harry i Meghan su se nakon odlaska sa službenih dužnosti otuđili od kraljevske obitelji uključujući njegova oca i žestoko kritizirali način na koji su bili tretirani u Buckinghamskoj palači.

William, koji se posvetio izvršavanju kraljevskih dužnosti, sada je idući u nasljednom redu za britansku krunu. Harry živi u SAD-u nakon što prije dvije godine odrekao kraljevskih dužnosti.

Od smrti kraljice prošlog četvrtka ima znakova približavanja kraljevske obitelji s Harry i Meghan.

U prvome obraćanju u ulozi novoga kralja, Karlo III. je rekao da ih voli, a idući dan par je zajedno s Williamom i Kate pozdravio, rukovao se i razgovarao s ožalošćenim Britancima pred dvorcem Windsor.

Hoće li kraljičina smrt dovesti do trajnog pomirenja braće ostaje za vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2023 12:35