SMRT PRINCA PHILIPA

Prijenos pogreba pratilo 13 milijuna Britanaca, sličnu gledanost postiglo vjenčanje Sussexovih

Prijenos uživo putem BBC-ja je pogledalo 11 milijuna gledatelja, 2,1 milijuna pratilo ga je na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja.
Pogreb princa Philipa
 Steve Parsons/AFP

Pogreb britanskog princa Philipa u subotu je u Velikoj Britaniji pratilo više od 13 milijuna televizijskih gledatelja, objavio je u nedjelju BBC.

Jednosatni prijenos uživo sprovoda vojvode od Edinburgha putem BBC-ja je pogledalo 11 milijuna gledatelja, 2,1 milijuna pratilo ga je na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja.

Osim TV prijenosa, pogreb iz Windsora prenosio se na radiju i na nekoliko YouTube kanala.

Putem YouTube platforme BBC-jev prijenos do nedjelje ujutro pogledalo je 7,5 milijuna gledatelja iz svih dijelova svijeta.

Premda podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske obitelji nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda.

Godine 2002. pogreb Kraljice majke u Velikoj Britaniji je pratilo više od 10 milijuna gledatelja, premda je ceremonija održana u utorak, a 1997. pokop princeze Diane pratio je 31 milijun ljudi, što je rekordan broj gledatelja.

BBC iznosi i podatak po kojemu se 2018. oko 13,1 milijuna gledatelja uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:48