PANIKA U ŠPANJOLSKOJ

Prijetio da će se raznijeti na stanici u Madridu

A Spanish policeman stands guard at the entrance of Genova street close to the Spanish Popular Party's headquarters after a man runned his car with two gas cylinders into the political party's building, in Madrid on December 19, 2014. The area in central Madrid was shut off by police as bomb disposal experts examine the car, and the driver, a Spanish buisnessman was arrested, no one was injured. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
 GERARD JULIEN / AFP-GERARD JULIEN

MADRID - Željeznička stanica Atocha u Madridu, gdje su se 11. ožujka 2004. dogodili smrtonosni napadi, evakuirana je u petak pošto je jedna osoba zaprijetila da će se raznijeti eksplozivom, ali kod nje nije pronađen eksploziv, priopćila je španjolska policija.

"Pokrenut je postupak koji primjenjujemo kod terorističkih prijetnja. Uhićen je muškarac koji je prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu u svojoj naprtnjači. Nakon provjere smo utvrdili da nema nikakve eksplozivne naprave", rekla je za AFP glasnogovornica nacionalne policije.

"Pretražujemo vlak i tračnice radi provjere", dodala je. Putnici su rekli da su prije polaska morali izaći iz vlaka.

U islamističkim napadima u četirima prigradskim vlakovima koji su ulazili u željezničku stanicu Atochu 11. ožujka 2004. poginula je 191 osoba, a oko 2000 je ranjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:28